Deși nu aveau de gând să se așeze în genunchi în startul partidelor de la Campionatul European, selecționerul Steve Clarke a declarat acum că jucătorii săi se vor alătura demersului fotbaliștilor englezi și vor îngenunchea înaintea meciului direct programat vineri, 18 iunie.
Scoțienii au luat această decizie pentru a le fi solidari jucătorilor lui Gareth Southgate, care vor protesta împotriva inegalității rasiale la toate meciurile.
"Sunt conștient de faptul că unii indivizi au încercat să politizeze sau să denatureze faptul că echipa națională a Scoției a decis să rămână în picioare în timpul protestelor împotriva rasismului și a tuturor formelor de comportament discriminatoriu în meciurile de la Euro 2020 și, în special, în partida de pe Wembley. Am făcut asta și în partidele din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, în acord cu reacțiile jucătorilor de la echipele de club din Scoția. Această decizie a echipei nu numai că este în concordanță cu abordarea colectivă din fotbalul scoțian, dar ideea de a îngenunchea pentru a sensibiliza și a ajuta la eradicarea rasismului în fotbal și societate, a fost diluată și subminată prin continuarea abuzului față de jucători.
Cupa Mondială FIFA
Legendele Angliei se declară încrezătoare în privința șanselor favoriților lor contra Franței
IERI LA 18:09
Noi, cei din echipa națională a Scoției, am decis să rămânem în picioare împotriva rasismului și a tuturor formelor de comportament inacceptabil și discriminatoriu din societate. Facem acest lucru pentru a crește gradul de conștientizare a problemei, dar și pentru a le reaminti celor care au puterea că trebuie să ia măsuri de schimbare semnificative.

"Vom îngenunchea împotriva ignoranței!"

Însă, vom arăta solidaritate față de colegii noștri din Anglia, dintre care mulți sunt coechipieri ai propriilor noștri jucători și care au fost abuzați de fani după ultimele meciuri internaționale. Vom continua să rămânem în picioare la toate meciurile noastre de pe Hampden Park, dar pentru meciul cu Anglia de pe Wembley, vom îngenunchea împotriva ignoranței", a declarat Steve Clarke la conferința de presă.
Meciul dintre Anglia și Scoția este programat vineri, 18 iunie, de la ora 22:00. În primele partide de la Euro 2020, Anglia va înfrunta Croația, duminică, 13 iunie, de la ora 16:00, iar scoțienii vor întâlni naționala Cehiei luni, 14 iunie, de la ora 16:00.
Programul complet al meciurilor de la Euro 2020 este disponibil AICI.
Cupa Mondială FIFA
Avertisment pentru englezi înainte de duelul cu Franța! "E cel mai rapid lucru pe care l-am văzut"
IERI LA 14:46
Cupa Mondială FIFA
Rice, avertisment înainte de Anglia-Franța: "Celelalte țări ar trebui să înceapă să se teamă de noi"
IERI LA 13:55