Suporterii echipei naționale a Ungariei au ajuns din nou în atenția celor de la UEFA după meciul cu Germania, din a treia etapă a grupelor Euro 2020. Conform presei internaționale, forul european a deschis o procedură disciplinară pentru a identifica incidentele cu potențial discriminatoriu care ar fi avut loc la meciul de la Munchen.
Atunci, fanii maghiari ar fi adresat insulte homofobe, cu trimitere la cererea nemților de a ilumina Fussdall Arena în culorile curcubeului, în semn de protest la adresa legislaţiei anti-LGBT promovate de unguri. UEFA a refuzat solicitarea primăriei din Munchen, însă suporterii Ungariei nu au uitat.

Incidente și la meciurile de la Budapesta

Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM 13 ORE
Aceasta nu este singura problemă care se află sub analiza UEFA. Oficialii forului au luat decizia de a deschide o procedură disciplinară împotriva Ungariei și ca urmare a incidentelor care au avut loc în timpul primelor două meciuri disputate pe Puskas Arena în grupele Euro 2020.
Jurnaliștii spanioli au anunțat la începutul acestei săptămâni că UEFA a desemnat un inspector de etică și disciplină care va investiga "potențialele incidente discriminatorii de pe Puskas Arena din Budapesta", de la partidele Ungariei cu Portugalia și Franța.
La primul meci din grupele Campionatului European, fanii maghiari au afișat un banner homofob și l-au jignit pe Cristiano Ronaldo, căruia i-au adresat insulte homofobe și i-au arătat semne obscene. Apoi, în timpul partidei cu Franța, ungurii au imitat strigăte de maimuță la adresa lui Kylian Mbappe.
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
IERI LA 04:20
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
18/05/2022 LA 17:21