Articol scris de Romeo Ene
Olanda a fost una dintre cele mai spectaculoase naţionale de la acest turneu final în faza grupelor, câştigându-şi toate cele 3 jocuri şi marcând 8 goluri, dar în partida cu Cehia a avut o prestaţie dezamăgitoare. Foarte mulţi specialişti anticipau un parcurs lung al Olandei la Euro 2020, dar după eliminarea lui de Ligt din meciul cu Cehia, olandezii au cedat şi au primit 2 goluri.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Frank De Boer nu a rezistat nici un an la naţionala Olandei

Demiterea lui Frank de Boer vine la mai puţin de un an după ce l-a înlocuit pe Ronald Koeman, care a ajuns la Barcelona. Federaţia Olandeză de Fotbal a anunţat că a fost o decizie pe care au convenit-o ambele părţi, ţinând cont că obiectivul stipulat în contract era accederea în sferturile de finală, iar acesta a fost ratat.
"Obiectivul nu a fost atins, asta e clar, aşa că, în aşteptarea evaluării parcursului nostru la acest turneu final, am decis să nu continui", a declarat fostul selecţioner al Olandei.
"A fost o onoare şi o provocare. Am fost conştient de presiunea care avea să vină asupra mea din momentul în care am fost numit, dar ea a crescut foarte mult, iar asta nu este o situaţie sănătoasă pentru mine, dar nici pentru echipa naţională", a adăugat de Boer.
"Vreau să mulţumesc tuturor, bineînţeles fanilor, dar şi jucătorilor. Ţin să felicit conducerea care a creat un climat sportiv de primă clasă aici, în Olanda".
Deocamdată, nu este clar cine va deveni noul selecţioner al Olandei, însă este aşteptat un anunţ zilele următoare.
Suporterii au cerut, insistent, demisia lui de Boer după eliminarea de la Euro 2020, fiind nemulţumiţi de faptul că acesta a schimbat sistemul din 4-3-3 în 5-3-2.
De când a plecat de la Ajax, acolo unde câştigase 4 titluri consecutive, de Boer a fost demis de Inter după 3 luni, în 2016, a stat 2 luni pe banca lui Crystal Palace, iar în SUA a plecat după un an şi jumătate de la Atlanta United.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11