Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Frank de Boer pleacă de la naţionala Olandei după parcursul dezamăgitor

Nicu Savin

Publicat 29/06/2021 la 18:35 GMT+3

Euro 2020 | Frank de Boer nu mai este selecţionerul naţionalei Olandei, ca urmare a eliminării premature de la Euro 2020. ’’Portocala mecanică’’ a părăsit competiţia în optimi, fiind eliminată de Cehia cu 2-0, iar eşecul i-a fost fatal lui de Boer.

Frank De Boer

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Olanda a fost una dintre cele mai spectaculoase naţionale de la acest turneu final în faza grupelor, câştigându-şi toate cele 3 jocuri şi marcând 8 goluri, dar în partida cu Cehia a avut o prestaţie dezamăgitoare. Foarte mulţi specialişti anticipau un parcurs lung al Olandei la Euro 2020, dar după eliminarea lui de Ligt din meciul cu Cehia, olandezii au cedat şi au primit 2 goluri.

Frank De Boer nu a rezistat nici un an la naţionala Olandei

Demiterea lui Frank de Boer vine la mai puţin de un an după ce l-a înlocuit pe Ronald Koeman, care a ajuns la Barcelona. Federaţia Olandeză de Fotbal a anunţat că a fost o decizie pe care au convenit-o ambele părţi, ţinând cont că obiectivul stipulat în contract era accederea în sferturile de finală, iar acesta a fost ratat.
"Obiectivul nu a fost atins, asta e clar, aşa că, în aşteptarea evaluării parcursului nostru la acest turneu final, am decis să nu continui", a declarat fostul selecţioner al Olandei.
"A fost o onoare şi o provocare. Am fost conştient de presiunea care avea să vină asupra mea din momentul în care am fost numit, dar ea a crescut foarte mult, iar asta nu este o situaţie sănătoasă pentru mine, dar nici pentru echipa naţională", a adăugat de Boer.
"Vreau să mulţumesc tuturor, bineînţeles fanilor, dar şi jucătorilor. Ţin să felicit conducerea care a creat un climat sportiv de primă clasă aici, în Olanda".
Deocamdată, nu este clar cine va deveni noul selecţioner al Olandei, însă este aşteptat un anunţ zilele următoare.
Suporterii au cerut, insistent, demisia lui de Boer după eliminarea de la Euro 2020, fiind nemulţumiţi de faptul că acesta a schimbat sistemul din 4-3-3 în 5-3-2.
De când a plecat de la Ajax, acolo unde câştigase 4 titluri consecutive, de Boer a fost demis de Inter după 3 luni, în 2016, a stat 2 luni pe banca lui Crystal Palace, iar în SUA a plecat după un an şi jumătate de la Atlanta United.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo