Anglia a reușit în sfârșit să debuteze cu o victorie la un Campionat European. Reprezentativa Albionului nu a făcut un meci deosebit contra Croației, dar s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Raheem Sterling în repriza secundă.
Selecționerul englez a fost sub o presiune imensă după ce a anunțat primul "11", dar cartea sa a fost câștigătoare. Titularizarea lui Sterling, care nu traversa cea mai bună formă, i-a nemulțumit pe unii specialiști din Marea Britanie și pe o mare parte a fanilor, dar atacantul lui City a fost în cele din urmă decisiv și a avut o evoluție solidă.

Gareth Southgate i-a remarcat pe Philips și Sterling

Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26
La final, Southgate s-a simțit ușurat și bucuros pentru victorie, dar a recunoscut că jocul prestat de echipa sa nu a avut o intensitate înaltă pe tot parcursul meciului.
"E minunat că am reușit să le oferim fanilor o după amiază plăcută. Jucătorii au făcut față presiunii momentului foarte bine. Au fost momente în care ritmul a scăzut din cauza căldurii, dar am controlat jocul în marea sa majoritate și nu i-am dat Croației multe oportunități. Am arătat că suntem periculoși.", a declarat Southgate, citat de BBC.
În ceea ce privește cheia jocului, selecționerul englez consideră că echipa sa a câștigat lupta la mijlocul terenului, evidențiind jocul foarte bun făcut de Kalvin Philips. Printre cei remarcați s-a numărat și Raheem Sterlin, autorul singurului gol al disputei de pe Wembley.
"Cheia jocului a fost să punem presiune pe linia de mijloc a Croației, ceea ce am și reușit. A fost un meci în care toți cei care au intrat pe teren s-au comportat foarte bine și tot grupul a contribuit la victorie.
Kalvin Philips este un jucător foarte subestimat. A avut un start fantastic al carierei la echipa națională. A fost imens pe toată durata jocului, la fel ca toți ceilalți jucători. Sunt foarte mulțumit și de Raheem. A fost periculos pe toată durata partidei.", a încheiat Southgate.
După victoria contra Croației, Anglia a devenit marea favorită la câștigarea Grupei D. Paradoxal, englezii ar putea avea parte de un traseu mai ușor dacă vor termina grupa pe poziția a 2-a, dar se pare că englezii nu se gândesc la acest lucru. Cehia și Scoția sunt următoarele adversare ale Angliei, formații care se vor duela mâine seară în celălalt meci din prima etapă a grupei, confruntare care va avea loc tot la Londra.
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22