Fanii Elveției au trecut de la agonie la extaz în timpul partidei cu Franța, jucat pe Arena Națională din București, în optimile EURO 2020. Elveția a condus cu 1-0 și a ratat un penalty, iar apoi, în doar câteva minute, totul părea că se năruie pentru echipa lui Vladimir Petkovic, Franța marcând de 3 ori într-un interval foarte scurt.
Elvețienii nu au cedat și au reușit să facă 3-3, trimițând meciul în prelungiri. Acolo nu s-a mai marcat, astfel că meciul s-a decis la loviturile de departajare, unde Mbappe a fost singurul care a ratat, iar Elveția a obținut asfel o victorie istorică.
Imaginile cu fanii celor două echipe au fost extem de sugestive privind dramatismul care a fost atins în această partidă. Totuși, un suporter elvețian a atras atenția mediei internaționale, el fiind suprins în toate ipostazele: și atunci când suferea pentru că echipa sa era la un pas de eliminare, dar și atunci când era în culmea bucuriei, la finalul partidei.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Cel mai înfocat fan al Elveției, recompensat cu un bilet la meciul cu Spania

Fotografiile cu Luca Loutenbach, suporterul elvețian de 28 de ani, au devenit virale în mediul on-line, iar o companie aeriană a decis să-i facă acestuia un cadou superb. Mai exact, elvețianul va beneficia de un bilet gratuit spre Sankt Petersburg, orașul unde Elveția va întâlni Spania în sferturi și unde va încerca să ducă mai departe povestea fantastică de la acest turneu final.
Intervievat de presa elvețiană, Luca Loutenbach a menționat că este o persoană rezervată, care nu și-a dorit neapărat această popularitate, dar a recunoscut că a trăit clipe magice pe Arena Națională.
"Sunt o persoană cu o natură rezervată, chiar dacă acest lucru poate că nu s-a văzut. Ce mi s-a întâmplat a fost foarte frumos. Pentru o zi sau două este bine, dar sper că lucrurile se vor liniști în curând. Nu știam ce se întâmplă cu mine, dar cred că toți oamenii pe care îi cunosc mi-au scris. În timpul meciului nu a fost suficient semnal, dar am înțeles ce se întâmplă datorită unora fanii care erau prin preajma mea.", a declarat Loutenbach pentru cotidianul elvețian Blink, citat de Eurosport.it.
Elveția și Spania se vor duela vineri, 2 iulie, în primul sfert de finală de la EURO 2020, meci care va avea loc pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, începând cu ora 19:00.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11