Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Încă o victorie pentru Eriksen! Danemarca, prima echipă din sferturi după un meci spectaculos

Bianca Dumitru

Actualizat 26/06/2021 la 20:58 GMT+3

Danemarca este prima echipă calificată în sferturile de finală ale Campionatului European.

Kasper Dolberg

Credit imagine: Getty Images

Danemarca s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2020 după ce a trecut cu scorul de 4-0 de Țara Galilor, două goluri fiind marcate de Kasper Dolberg.
Partida a început într-o manieră echilibrată, prima ocazie a meciului fiind irosită de Gareth Bale, în minutul 10, când starul galez a șutat puternic din exteriorul careului, mingea trecând puțin pe lângă poarta lui Schmeichel.
După doar 17 minute, danezii au deschis scorul după primul șut pe poartă. Dolberg a trimis mingea cu efect de la marginea careului, învingându-l fără drept de apel pe portarul Țării Galilor și reușind primul gol al Danemarcei în fazele eliminatorii ale Campionatului European din 1992 și până în prezent.
Fotbalistul în vârstă de 23 de ani legitimat la Nice a avut șansa de a dubla avantajul echipei sale în minutul 32, însă șutul său la colțul scurt a fost prins de Ward. Dolberg a reușit să-l învingă a doua oară pe goalkeeper-ul galezilor în startul reprizei secunde.
În minutul 48, tânărul atacant a înscris după o gafă în apărarea echipei lui Robert Page, Williams respingând balonul trimis în careu de Braithwaite direct la picioarele lui Dolberg, care a șutat în stânga portarului. Dolberg a devenit, astfel, primul danez care a marcat o dublă la un turneu major după Nicklas Bendtner, la Euro 2012.
Danezii au ratat, în minutul 66, șansa de a înscrie cel de-al treilea gol. Jensen a șutat puternic atunci de la marginea careului, însă balonul a trecut puțin pe lângă poarta lui Ward. În plus, jucătorii lui Hjulmand ar mai fi putut înscrie și prin Cornelius și Braithwaite, în minutul 86, însă Ward blochează poarta.
Cea de-a treia reușită a partidei a venit, însă, în minutul 89, când Maehle a șutat puternic din interiorul careului, după o pasă a lui Jensen. În prelungirile meciului, și Braithwaite și-a trecut numele pe tabelă, arbitrul validând reușita după consultarea VAR.
În sferturile de finală ale Campionatului European, Danemarca o va întâlni la Baku, pe 3 iulie, pe câștigătoarea optimii dintre Olanda și Cehia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo