Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Italia, calificată în sferturi după prelungiri! Chiesa și Pessina au adus victoria în fața Austriei

Bianca Dumitru

Actualizat 27/06/2021 la 00:34 GMT+3

Italia a obținut calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European după ce a trecut cu scorul de 2-1 de Austria, după prelungiri.

Italy's midfielder Federico Chiesa celebrates scoring the team's first goal during extra-time in the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between Italy and Austria at Wembley Stadium in London on June 26, 2021

Credit imagine: Getty Images

Chiar dacă nu au reușit să deschidă scorul până în reprizele de prelungiri, italienii au avut cele mai multe ocazii. Jucătorii lui Roberto Mancini au presat mai mult încă din prima repriză, când austriecii au avut un singur șut pe poartă.
În minutul 11, Spinazzola a semnat prima ratare importantă, șutul său din careu, de lângă Lainer, trecând pe lângă poartă. După doar 5 minute, Barella a trecut pe lângă gol, Bachmann având una dintre cele mai importante parade ale meciului, respingând șutul puternic, de la marginea careului, al italianului.
Până la pauză, și Immobile a ratat o ocazie importantă. Atacantul lui Lazio a șutat cu putere din afara careului la vinclu, însă mingea a lovit bara.
În partea a doua a meciului, austriecii au fost ceva mai aproape de a deschide scorul, echipa lui Franco Foda arătând complet diferit față de primele 45 de minute ale jocului. Alaba a executat o lovitură liberă, în minutul 52, trimițând balonul puțin peste zid și peste poarta lui Donnarumma.
Apoi, Arnautovic a reușit, după un assist al lui Alaba, să trimită mingea cu capul în poarta italienilor. Reușita austriecilor a fost, însă, anulată pe motiv de offside, după consultarea arbitrajului video.

Primul meci de la Euro 2020 decis după prelungiri

La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc, tabela indica 0-0, astfel că meciul a ajuns în prelungiri. În minutul 94, Chiesa a avut prima ocazie importantă a minutelor suplimentare, mingea fiind prinsă fără probleme de Bachmann. După doar câteva secunde, atacantul de doar 23 de ani al lui Juventus a reușit să-l învingă pe goalkeeper-ul austriecilor cu un șut din voleu la colțul lung, după pasa lui Spinazzola.
Ulterior, în minutul 105, Pessina a dublat avantajul italienilor după un assist al lui Acerbi, șutând la colțul lung fără ca Bachmann să poată interveni.
Până la fluierul final, în minutul 114, Kalajdzic a redus diferența de pe tabelă, după un corner executat perfect de Schaub, însă reușita nu a fost suficientă pentru a schimba soarta meciului.
În sferturile de finală ale Euro 2020, Italia o va înfrunta pe învingătoarea meciului dintre Belgia și Portugalia, optime care este programată duminică, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo