Articol scris de Ștefan Toma
"Marele jucător poate fi văzut în zilele proaste, toți sunt buni la spectacol când totul este ușor!", acesta este un principiu aplicat în tenis. A fost la fel de adevărat aseară pe Wembley, cum este și la Wimbledon. Și se aplică echipei conduse de Mancini, proaspăt calificată în finala EURO 2020, Italia a suferit împotriva Spaniei, a riscat și cu siguranță nu a oferit cel mai bun joc de care este capabilă, dar în cele din urmă a mers mai departe.
De dorință și caracter au dat dovadă și nu au tremurat în momentele grele de la final jucătorii italieni. Pe lângă Bonucci și Chiellini, cei doi coloși din axul central al apărării și care sunt repere pentru poziția pe care evoluează, au ieșit în evidență alți trei italieni: Chiesa, Donnarumma și Jorginho.
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
18/01/2022 LA 06:06
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168709.jpg

Federico Chiesa

Titular în semifinala Euro 2020, fiul legendarului Enrico, nu a ieșit în evidență în prima parte a jocului și părea să aibă o noapte neagră. Servit de puține ori, nu întotdeauna lucid din cauza dorinței de a rupe dominanța spaniolă, totuși la prima minge foarte bună, câștigată cu încăpățânare după ce inițial Laporte l-a închis pe Immobile, Chiesa nu a mai dat greș. Astfel a marcat al doilea său gol la acest turneu final și a adus Italia în avantaj împotriva Spaniei.
https://i.eurosport.com/2021/07/06/3168711.jpg

Gianluigi Donnarumma

Înainte și după golul lui Chiesa, a existat un super Donnarumma. Reflexul excelent împotriva lui Dani Olmo în prima repriză și bineînțeles, parada la penalty-ul executat de Morata au fost vitale pentru Italia. Calitățile fizice și tehnice ale portarului echipei naționale sunt certe pentru toată lumea, iar personalitatea puternică a arătat-o pe San Siro încă de la 16 ani. În acest turneu a reușit să lase în afara terenului toate zvonurile cu privire la viitorul său, iar în dreptunghiul verde este un uriaș, poarta pare foarte mică când o apără Donnarumma. Când vine vorba de a decide meciurile la penalty-uri, portarul italian nu a pierdut niciodată până acum, atât la AC Milan cât și pentru „Squadra Azzurra”.
https://i.eurosport.com/2021/07/07/3168873.jpg

Jorginho

Nu în cele din urmă, „profesorul” este un candidat serios cu șanse la „Balonul de Aur”, cel puțin în ochii italienilor de la Gazzetta. Jorginho i-a trimis pe spanioli acasă după penalty-ul decisiv executat cu sânge rece înghețat. Noaptea trecută, mijlocașul cu origini brazilieni a avut alături pe Barella și Verratti, dar cei doi au arătat o performanță sub așteptări, iar Jorginho a trebuit să facă față mijlocului spaniol, duel pe care l-a câștigat de puține ori în carieră.
Mijlocașul italienilor a adus în acest an Liga Campionilor la Londra și dacă va câștiga EURO 2020, își va mări șansele de a aduce „Balonul de Aur” în Italia, prima data după 2006, când fundașul Fabio Cannavaro a reușit acestă performanță, după ce a ieșit campion mondial cu „Squadra Azzurra”. Pe parcursul întregului turneu, Italia a impresionat și i-a făcut pe mulți specialiști să creadă că este principala candidată pentru a fi Campioană Europeană. În această seară își va afla rivala din ultimul act.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Serie A
ACCIDENTAREA LUI CHIESA ȘI ȘANSA CARE SE POATE IVI PENTRU KULUSEVSKI
10/01/2022 LA 14:40