Jucătorii naționalei Angliei au anunțat că vor îngenunchea înainte de fiecare meci de la turneul final. Englezii au recurs la acest gest și la partidele amicale cu Austria și România, dar fanii și-au taxat favoriții, auzindu-se multe huiduieli din tribunele stadionului Riverside din Middlesbrough.
Gareth Southgate a decalarat că indiferent de poziția fanilor, jucătorii săi vor continua să îngenuncheze, insistând că acest gest nu este nici pe departe unul politic, așa cum consideră o parte a opiniei publice: "Cred că avem o situație în care unii oameni par să creadă că este o poziție politică, cu care ei nu sunt de acord. Nu acesta este motivul pentru care jucătorii îngenunchează. Ne sprijinim reciproc.Cred că cel mai important lucru pe care jucătorii noștri de culoare trebuie să îl știe este că toți coechipierii lor și tot personalul sunt alături de ei în demersul lor."
Fotbal
15 ani fără un campion mondial care să câștige Balonul de Aur. Benzema vrea să rupă blestemul!
21/09/2022 LA 07:26

EURO 2020 | Echipa Croației nu va îngenunchea înainte de meciuri

Va fi interesant de urmărit ce se va întâmpla și la primul meci de la EURO al naționalei Albionului, mai ales că adversarii au declarat public că nu vor face gestul devenit deja celebru în lumea sportului. Croația va întâlni Anglia pe Wembley, duminică, 13 iunie, dar oficialii vicecampioanei mondiale au anunțat că Modric & Co nu vor îngenunchea la niciun meci de la acest Campionat European.
Conform The Athletic, Tomislav Pacak, ofițerul de presă al Croației a declarat că UEFA nu a impus ca obligatoriu acest gest și ca atare, jucătorii vicecampioanei mondiale nu îl vor pune în practică. Echipa U21 a Croației a refuzat să îngenuncheze și la meciurile de la Campionatul European din acest an, când , de asemenea, s-a confruntat cu Anglia, în faza grupelor.
Există din ce în ce mai multe voci în lumea fotbalului care consideră îngenuncherea înainte de partide ca un gest exagerat, deoarece există multe alte modalități de a lupta împotriva discriminării.
Pe lângă Croația, și naționala Ungariei a făcut public faptul că jucătorii nu vor îngenunchea la meciurile de la EURO. Majoritatea echipelor prezente la turneul final nu au luat încă o decizie cu privire la acest aspect, dar e limpede că subiectul se discută în cadrul fiecărui lot, mai ales că multe echipe au în componență fotbaliști de culoare.
Fotbal
Clasamentul celor mai rapizi fotbaliști din UCL. Mbappe este primul! Locul doi este o mare surpriză
27/08/2022 LA 07:07
Liga
Toni Kroos și Luka Modric, mesaje superbe pentru Casemiro: "Noii tăi colegi trebuie să știe asta"
20/08/2022 LA 05:55