Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2020 | Kasper Schmeichel i-a luat peste picior pe englezi, înainte de semifinala de pe Wembley

Nicu Savin

Publicat 07/07/2021 la 12:09 GMT+3

EURO 2020 | Anglia și Danemarca se întâlnesc în această seară în cea de-a 2-a semifinală de la Campionatul European, iar duelul a început deja la conferința de presă de dinaintea partidei. Kasper Schmeichel a oferit un moment savuros, răspunzând cu ironie la una dintre întrebările jurnaliștilor britanici.

Kasper Schmeichel

Credit imagine: Perform

Anglia este mare favorită în fața Danemarcei în cea de-a 2-a semifinală de la EURO 2020, însă danezii nu sunt resemnați și speră să poată produce surpriza.
În ceea ce privește turneele finale de campionat european, istoria este de partea nordicilor, care au în palmares acest titlu (1992), pe când englezii sunt încă în căutarea gloriei continentale.

Kasper Schmeichel i-a ironizat pe englezi

La conferința de presă de dinaintea partidei, Kasper Schmeichel a profitat de ocazie pentru a le aminti britanicilor de acest lucru. "It's coming home" e arhicunoscutul slogan al englezilor înainte de fiecare turneu final, cu referire la faptul că trofeul va veni acasă, în țara care a inventat fotbalul.
Întrebat dacă în acest an trofeul continental "va veni acasă" , portarul danez a răspuns plin de ironie: "A fost vreodată acasă? L-ați câștigat vreodată?".
Jurnaliștii englezi au replicat că acest lucru s-a întâmplat în 1966, dar Schmeichel a reacționat imediat: "Aceea nu a fost Cupa Mondială?", stârnind amuzamentul celor prezenți.
Mondialul din 1966 este singurul turneu final major câștigat de Anglia, iar fanii așteaptă de atunci un nou succes. Deși au avut mereu generații fantastice, englezii au dezamăgit la mondiale și europene. De altfel, semifinala din acest an este prima pe care britanicii o vor disputa la un EURO după 25 de ani, ei pierzând în ultimul act din 1996 în fața Germaniei, la penalty-uri, lovitura decisivă fiind atunci ratată chiar de selecționerul de acum, Gareth Southgate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo