articol de Romeo Ene
Portughezul caută să-i depăşească pe unii fotbalişti care deţin anumite recorduri pentru naţionalele lor, Ramos, Platini sau Daei.
Va fi al cincilea turneu final la care va evolua Ronaldo, fiind primul jucător din istorie care atinge această bornă impresionantă: ’’Am venit la acest Euro ca şi cum ar fi primul, sunt mult mai motivat decât în 2004. Suntem campionii ediţiei trecute şi vom încerca să ne apărăm trofeul. Recordurile pe care le-aş putea bate nu sunt ceva are ma obsedează, deoarece cel mai bun record ar fi ridicarea trofeului de două ori la rând’’, spunea Ronaldo înainte de startul turneului.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Recordurile pe care le deţine sau pe care urmează să le bată Ronaldo

Atacantul lui Juventus poate atinge mai multe cifre extraordinare la acest Campionat European, în funcţie şi de rezultatele pe care le va obţine Portugalia, care se află într-o grupă foarte grea, alături de Franţa, Germania şi Ungaria. În prezent, Ronaldo este la egalitate cu Michel Platini la numărul de goluri înscrise la un Campionat European, 9.
Pentru el va fi cel de-al cincilea Euro, fiind singurul jucător care reuşeşte aşa ceva, mai exact 21 de partide. Acelaşi număr de partide îl are şi Bastien Schweinsteiger, însă germanul va fi depăşit la meciul cu Ungaria. Ronaldo se laudă, de asemenea, cu recordul celor mai multe minute jucate pe parcursul Campionatele Europene, 1.795 de minute în total.
Locul secund este deţinut de Gianluigi Buffon cu 1.620 de minute, iar Edwin Van de Sar revendică al treilea loc cu 1.535 de minute. Ronaldo se află în prezent la egalitate cu trei jucători în ceea ce priveşte capitolul victoriilor la un Campionat European. Portughezul a câștigat 11 jocuri în total și este la egalitate cu Cesc Fabregas și Andres Iniesta.
În prezent, cel care a oferit cele mai multe pase decisive la un Campionat European este Karel Poborsky, care are 6 assist-uri. Cu toate acestea, Cristiano este doar la o pasă de acest record, fiind la egalitate cu Raul, David Beckham, Luis Figo, Arjen Robben sau Schweinsteiger.
Ronaldo este, de asemenea, la doar cinci goluri distanță de a fi jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pentru o naţională. Ali Daei din naţioanala Iranului încă se bucură de recordul său de 109 goluri, dar portughezul are 104 şi are ocazia de a-l depăşi.
În ceea ce privește apariţiile, Sergio Ramos este jucătorul european cu cel mai mare număr de meciuri pentru naţionala sa, 180. Ronaldo este la doar cinci distanță de această cifră și va spera că echipa sa va ajunge în semifinale pentru a-l depăşi pe căpitanul Realului.
Ungaria – Portugalia se joacă astăzi, de la ora 19:00, în grupa F de la Euro 2020.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11