Italia a impresionant în faza grupelor de la EURO 2020, câștigând entuziasmant toate cele 3 meciuri. Astfel, "Squadra Azzurra" este mare favorită și în meciul cu Austria din optimi, dar Roberto Mancini a luat în calcul și faptul că partida s-ar putea decide la lovituri de departajare.
Există mulți antrenori care preferă să desemneze pe loc jucătorii care execută la "loteria" penalty-urilor sau chiar să le dea mână liberă acestora, iar cei mai încrezători să își asume responsabilitatea. Mancini nu face parte din această categorie și a desemnat deja fotbaliștii care vor executa penalty-uri la meciul cu Austria, dacă situația o va impune.

Mancini a ales primii 5 executanți de panalty-uri ai Italiei

Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45
Conform Gazzetta dello Sport, primii 5 executanți ai Italiei vor fi Jorginho, Ciro Immobile, Francesco Acerbi, Domenico Berardi și Leonardo Bonucci. Jorginho este specialistul loviturilor de la 11 metri, mijlocașul lui Chelsea transformând toate cele 5 penalty-uri executate în tricoul Italiei în era Mancini. În întreaga carieră, Jorginho are un procentaj de 85% la loviturile de departajare.
Ciro Immobile a executat doar un penalty pentru Italia, transformat, dar cifrele atacantului lui Lazio sunt foarte bune dacă ne rezumăm la întreaga carieră, având o medie de 8 goluri din 10 lovituri de pedeapsă executate. Acerbi și Berardi nu au exucutat niciodată penalty-uri pentru echipa națională, dar Mancini are încredere în ei. Atacantul lui Sassuolo a ratat rar în Serie A, iar fundașul lui Lazio este un jucător cu mare experiență, care își poate stăpâni emoțiile la un asemenea nivel.
În fine, ultimul din seria primilor 5 executanți este Bonucci, un jucător care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Italia are un palmares negativ când vine vorba despre partidele decise la penalty-uri la turneele finale de Campionat Mondial sau European. Din 10 astfel de confruntări, Italia a câștigat numai 3, pierzând printre altele și o finală de Campionat Mondial, în 1994, contra Braziliei. E drept că ultimul titlu mondial câștigat de italieni a venit tot după loteria loviturilor de la 11 metri, în 2006, contra Franței. Italia a fost eliminată, la penalty-uri, de Germania la EURO 2016, astfel că echipa lui Mancini are toate motivele să încerce să tranșeze disputa cu Austria din această seară în primele 90 sau 120 de minute.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Bonucci critică formatul preliminariilor din Europa, după ce Italia a ratat al 2-lea Mondial la rând
29/03/2022 LA 16:54