Articol scris de Romeo Ene
Fostul selecţioner al Germaniei, care va fi înlocuit de Hansi Flick, va lua o pauză, dar a confirmat faptul că va continua cariera de antrenor: "Nu am vorbit niciodată de retragere. Cu siguranţă, vor fi proiecte noi care vor fi foarte atractive pentru mine", a precizat neamţul.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Ambiții uriașe pentru Germania la Mondialul din Qatar! Care e obiectivul lui Hansi Flick
22/12/2021 LA 16:43

Low pleacă după 15 ani

Joachim Low a părăsit naţionala Germaniei după 15 ani, însă nu se gândeşte să renunţe la antrenorat. Decizia de a pleca de la cârma naţionalei a venit înainte de începerea Campionatului European, iar Hansi Flick îi va lua locul.
Într-un interviu acordat pentru Kicker, Low a insistat asupra faptului că intenţionează să revină în antrenorat după ce îşi va lua o pauză: "O pauză din punct de vedere emoţional este importantă pentru mine, am fost atât de mult timp conectat la ceea ce se întâmpla în Germania, încât nu cauţi ceva nou în jur imediat. De asemenea, trebuie să accept dezamăgirea şi golul care vine odată cu eliminarea de la Euro. Nu reuşeşti să-ţi revii după o astfel de eliminare în primele zile, va dura ceva timp."
Germanii au sperat că se vor despărţi de Low câştigând Euro 2020, însă planurile le-au fost zădărnicite de englezi. Germania a avut parte de un parcurs oscilant în faza grupelor. A debutat cu o înfrângere în faţa Franţei, scor 0-1, după care a impresionat în meciul cu campioana en-titre, Portugalia, câştigând cu 4-2. A venit meciul cu Ungaria, unul în care germanii porneau mari favoriţi, însă maghiarii au condus până în minutul 84 cu 2-1, scor la care nemţii erau eliminaţi, însă Goretzka a adus egalarea şi, implicit, calificarea în optimi.
Anglia a învins Germania cu 2-0, după golurile lui Sterling şi Kane, însă Thomas Muller a ratat o ocazie imensă de a face 1-1, iar Anglia a învins Germania pentru prima dată după 55 de ani la un turneu final.
Fotbal
Cine sunt cei care au avut mari performanțe cu echipele naționale, dar n-au confirmat ca antrenori
13/11/2021 LA 15:52
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Prima reacție dinspre FRF legată de viitorul selecționer! Boloni, Olăroiu și Mutu, printre opțiuni
12/10/2021 LA 16:56