Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Belgia o elimină pe Portugalia, Cehia trece de Olanda! Rezultatele zilei la Euro 2020

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/06/2021 la 09:16 GMT+3

Faza optimilor Euro 2020 a continuat duminică seară cu meciurile Olanda – Cehia 0-2 şi Belgia – Portugalia 1-0.

Eden Hazard of Belgium, Euro 2020

Credit imagine: Getty Images

BELGIA 1-0 PORTUGALIA

Min. 90: Final de meci. Belgia se califică în sferturile de finală, acolo unde va da peste Italia, pe 2 iulie, la Munchen.
Min. 83: Guerreiro șutează de la distanță, dar mingea lovește bara.
Min. 82: Courtois are o intervenție perfectă la mingea lui Ruben Dias, trimisă cu capul spre poartă după un corner.
Min. 58: Jota a trimis puțin peste poartă mingea care a ajuns la el după o pasă a lui Ronaldo.
Min. 46: S-a reluat meciul.
Min. 45: Pauză la Sevilla.
Min. 42: GOOOL Belgia! Thorgan Hazard deschide scorul cu un șut de la distanță la care goalkeeper-ul lusitan nu are nicio șansă.
Min. 37: Meunier încearcă un șut de la distanță, dar mingea trece pe lângă poarta lui Rui Patricio.
Min. 25: Portugalia obține o lovitură liberă după un henț al lui Vermaelen. Ronaldo execută, șutând puternic spre poarta lui Courtois, care respinge balonul.
Min. 6: Portughezii au prima ocazie a partidei. Jota a încercat un șut la colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start:
Belgia: Courtois - Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard - De Bruyne, Lukaku, E. Hazard
Selecționer: Roberto Martinez
Portugalia: Patricio - Dalot, Dias, Pepe, Guerreiro - Moutinho, Palhinha, R. Sanches - Bernardo, Ronaldo, Jota
Selecționer: Fernando Santos

OLANDA 0-2 CEHIA

Min. 90: Final de meci. Cehia obține calificarea în sferturile de finală ale Euro 2020.
Min. 80: GOOOL Cehia! Schick dublează avantajul după o pasă perfectă a lui Holes.
Min. 68: GOOOL Cehia! Holes înscrie cu capul după o lovitură liberă.
Min. 64: Kaderabek își încearcă norocul la poarta olandezilor, dar șutul său este blocat de Dumfries.
Min. 55: Olanda rămâne în inferioritate numerică după ce De Ligt a văzut cartonașul roșu în urma unui henț comis din postura de ultim apărător.
Min. 52: Prima ocazie importantă a olandezilor! Malen a rămas singur cu portarul cehilor și ar fi putut deschide scorul, însă Vaclik i-a furat mingea.
Min. 45: Pauză la Budapesta.
Min. 38: Barak primește mingea de la Masopust la marginea careului mic, însă șutul său trece peste poartă.
Min. 28: Încă o ratare la poarta olandezilor! Schick a trimis balonul cu stângul din afara careului, mingea ajungând direct în brațele goalkeeper-ului după o deviere.
Min. 22: Cehii au o ocazie importantă de a deschide scorul, însă mingea reluată de Soucek cu capul trece pe lângă poarta lui Stekelenburg.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start:
Olanda: Stekelenburg - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind, Van Aanholt - De Roon, Wijnaldum, De Jong - Depay, Malen
Selecționer: Frank de Boer
Cehia: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Holes, Soucek - Masopust, Sevcik, Barak - Schick
Selecționer: Jaroslav Silhavy

Articol inițial scris de Romeo Ene
În primele meciuri din optimi Danemarca s-a impus clar, 4-0 cu Ţara Galilor, după o partidă dominată copios de danezi, iar Italia a învins-o destul de greu pe Austria, 2-1, având nevoie de prelungiri pentru a reuşi acest lucru. Italienii au ajuns la nu mai puţin de 31 de meciuri consecutive fără eşec, performanţă fără precedent în istoria ’’squadrei azzurra’’. De altfel, Danemarca va juca în sferturi cu câştigătoarea dintre Olanda şi Cehia, iar Italia îşi va afla adversarul dintre Belgia şi Portugalia, o partidă ce se anunţă a fi extrem de atractivă.

Euro 2020 | Olanda – Cehia (19:00), cehii încearcă să producă surpriza

Prima partidă de astăzi este cea dintre Olanda şi Cehia, un meci în care ’’portocala mecanică’’ pleacă cu prima şansă, dar cehii au demonstrat la acest turneu final că pot face meciuri bune în faţa unor adversari mai bine cotaţi. Partida va avea loc pe ’’Puskas Arena’’ din Budapesta, neexistând limite referitoare la capacitatea stadionului. Va fi primul meci jucat de Olanda pe teren străin la acest turneu final.
Olanda, una dintre cele mai valoroase naţionale de la acest turneu final, s-a calificat în optimi după ce a câştigat grupa C cu maximum de puncte. A câştigat primul meci cu Ucraina, scor 3-2, în unul dintre cele mai spectaculoase meciuri de la Euro de până acum. Ucrainenii au revenit de la 2-0, dar Dumfries a adus victoria pentru olandezi. A urmat meciul cu Austria, câştigat cu 2-0 după reuşitele lui Depay şi Dumfries, iar trupa lui de Boer a încheiat grupa cu o nouă victorie, 3-0 în faţa Macedoniei de Nord.
Luuk de Jong s-a accidentat la genunchi şi va rata partida, însă lotul olandezilor este foarte valoros. Olanda a marcat de 8 ori, având cel mai bun atac din grupele acestui turneu final, iar singurele goluri pe care le-a primit au fost în meciul cu Ucraina. Dumfries este jucătorul care a impresionat la acest Campionat European, fundaşul olandez reuşind 2 goluri şi impresionând prin urcările sale dese în atac. Arbitrul partidei este Serghei Karasev.
Cehia a reuşit calificarea de pe locul 3 în grupa D. Anglia a terminat pe primul loc, Croaţia pe 2, iar Scoţia pe ultimul loc. Trupa lui Silhavy a debutat la Euro cu o victorie chiar pe terenul Scoţiei, scor 2-0. Patrik Schick a fost omul meciului, el reuşind cele 2 goluri pentru cehi, iar al doilea a fost o adevărată bijuterie, fiind cel mai frumos gol al competiţiei de până acum. A urmat chiar partida care a adus şi calificarea cehilor în optimi, o remiză cu Croaţia, scor 1-1. Acelaşi Schick a înscris pentru cehi, iar Perisic a adus egalarea.
Cehia a terminat grupa cu o înfrângere pe Wembley, în faţa Angliei, scor 0-1, dar nu a mai contat pentru calculele calificării. Trupa lui Silhavy nu este genul de naţională spectaculoasă, dar poate pune probleme oricărei echipe, mai ales dacă practică un joc de contraatac foarte bun. Pe faza defensivă, Cehia stă destul de bine, încasând doar 2 goluri la acest turneu final până în prezent.
Cele două naţionale nu s-au mai întâlnit din preliminariile Euro 2016, atunci când Cehia s-a impus în ambele meciuri cu olandezii, 2-1 pe teren propriu şi 3-2 în deplasare, iar aceştia au câştigat grupa. Olanda rata atunci calificarea la Campionatul European.
Echipe probabile Olanda – Cehia:
Olanda: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; De Jong, De Roon, Wijnaldum; Depay, Malen.
Cehia: Vaclík; Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek; Soucek, Holes; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

Euro 2020 | Belgia – Portugalia (22:00), unul dintre derby-urile din optimi

Al doilea meci al zilei din optimi este cel dintre Belgia şi Portugalia, ’’capul de afiş’’ al zilei, dar şi unul dintre meciurile tari din faza optimilor. Putând fi, fără probleme, oricând o finală a turneului, partida se anunţă a fi extrem de spectaculoasă, ţinând cont de jucătorii care vor fi pe teren.
Meciul are loc pe ’’Estadio de La Cartuja’’ din Sevilla şi pot asista aproximativ 18.000 de spectatori, 30% din capacitate.
Belgia, numărul 1 în clasamentul FIFA, este una dintre naţionalele cotate cu şanse foarte mari la câştigarea competiţiei. A câştigat grupa B cu 9 puncte din 9 şi speră la un parcurs asemănător în următoarele faze. A debutat cu o victorie în faţa Rusiei, scor 3-0, chiar la Sankt Petersburg. Lukaku, cu o dublă şi Meunier au fost marcatorii. Castagne s-a accidentat în acel meci şi va rata restul turneului.
A urmat un meci ceva mai dificil, dar care a fost adjudecat tot de belgieni, 2-1 cu Danemarca. De Bruyne a fost introdus pe teren la pauză şi a schimbat complet faţa jocului, reuşind o pasă de gol şi un gol. Trupa lui Martinez a terminat grupa cu un nou succes, 2-0 în faţa Finlandei, după un autogol şi o nouă reuşită a lui Romelu Lukaku.
Apărarea a funcţionat foarte bine, belgienii primind un singur gol, cel din partida cu Danemarca, dar rămâne de văzut cum se va descurca în faţa unei naţionale precum Belgia. Doar atacul Olandei a fost mai prolific decât cel al Belgiei în faza grupelor, trupa lui Martinez reuşind să înscrie de 7 ori. În preliminarii, belgienii au obţinut 10 victorii consecutive, astfel trupa lui Martinez s-a calificat în optimi după 13 victorii consecutive, cu un golaveraj năucitor, 47-4. Arbitrul partidei este Felix Brych.
Portugalia, campioana europeană din 2016, a încheiat grupa F, considerată ‘’grupa morţii’’ pe locul 3, cu 4 puncte, dar să nu uităm că şi la precedentul Campionat European a terminat tot pe 3, cu 3 puncte. Trupa lui Santos a avut parte de câteva dueluri ‘’de foc’’ în faza grupelor. A debutat cu o victorie la Budapesta, în faţa Ungariei, scor 3-0, însă o victorie ce a venit pe final de meci, primul gol fiind reuşit în minutul 84.
A urmat meciul cu cele mai multe goluri de la Euro de până acum, înfrângerea cu Germania, scor 2-4, după ce Ronaldo deschisese scorul. Portughezii au încheiat grupa cu o remiză spectaculoasă, 2-2 cu Franţa. Cu 5 goluri la acest turneu final, Cristiano Ronaldo este golgheterul competiţiei, reuşind să doboare mai multe recorduri până acum. CR7 a reușit la această ediție a Campionatului European să devină golgheterul all-time al competiției.
Dacă până la disputarea meciurilor din Grupa F, Ronaldo avea în vizor recordul lui Michel Platini, care are 9 goluri marcate la turneele de Campionat European, portughezul l-a întrecut și s-a detașat în clasament, după cele 5 goluri marcate în faza grupelor. Cristiano nu vrea să se oprească aici, acesta având șansa să mai înscrie la acest EURO.
Ronaldo a egalat și recordul lui Klose: 20 de reușite au cei doi la Mondiale și Campionatele Europene. Portugalia are doar 2 înfrângeri în ultimele 18 jocuri (11 victorii şi 5 egaluri). Apărarea a lăsat de dorit, lusitanii încasând 6 goluri la acest turneu final. Cele două naţionale nu s-au mai întâlnit din 2018, într-un amical terminat nedecis, scor 0-0.
Va fi primul meci între cele două naţionale la un turneu final major.
Echipe probabile Belgia – Portugalia:
Belgia: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, T. Hazard – Carrasco, Lukaku, E. Hazard.
Portugalia: R. Patricio – N. Semedo, R. Dias, Pepe, R. Guerreiro – Palhinha, R. Sanches, J. Moutinho – B. Silva, Ronaldo, D. Jota.
Meciurile de la Euro 2020 sunt în format livetext pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo