Kacper Kozlowski a intrat pe teren în minutul 55 în locul lui Mateusz Klich, mijlocașul lui Leeds. Puștiul de la Pogon Szczecin a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist din istoria Euro, la 17 ani și 246 de zile. Recordul fusese stabilit de englezul Jude Bellingham în urmă cu câteva zile.
Polonezul a fost selecționat de portughezul Paulo Sousa după un final de campionat excelent. "Este foarte curajos și are o tehnică excelentă. Ambiția este calitatea principală, iar felul în care gândește fazele la doar 17 ani este remarcabil" a spus Paulo Sousa chiar înainte de prima partidă în care Kozlowski a jucat în tricoul Poloniei.
Introdus la scorul de 1-1, adolescentul de la Pogon s-a achitat foarte bine sarcini în fața unor adversari cu mult mai multă experiență.
Fotbal
Barcelona și Dortmund domină topul celor mai buni 20 de fotbaliști tineri! Cum arată podiumul
04/03/2022 LA 08:25
Recordul de precocitate stabilit de Kozlowski va rămâne în picioare cel puțin 3 ani. Nici un fotbalist de la acest European nu-l poate depăși.
"Este visul meu de când eram mic! Orice puști care se apucă de fotbal vrea să ajungă într-o competiție atât de mare. Un punct este bun, dar ne doream victoria. Trebuie să rămânem concentrați și sigur vom avea succes" a spus Kacper Kozlowski după debutul la Euro.
Englezul de la Dortumnd, Bellingham a fost doar 6 zile cel mai tânăr debutat la Euro și va împlini 18 ani pe 29 iunie. El speră să-și poată sărbători ziua de naștere pe teren, la Euro.
Polonia a remizat, 1-1 în Spania și a obținut primul punct de la acest Campionat European. În meciul următor, Polonia este obligată să câștige în fața Suediei pentru a se califica în optimi la Euro 2020.
Premier League
Klopp și Liverpool sunt gata de cel mai mare transfer din istoria grupării: 100 de milioane €
04/02/2022 LA 08:47
Premier League
El este singurul jucător de care Jurgen Klopp are nevoie la Liverpool, în opinia lui Carragher
08/01/2022 LA 16:55