Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020 | Povestea lui Kacper Kozlowski, cel mai tânăr jucător din istorie la un European

Ion Alexandru

Publicat 20/06/2021 la 11:30 GMT+3

Kacper Kozlowski a debutat la Euro 2020 și a devenit cel mai tânăr fotbalist din istoria turneelor finale de la Campioantele Europene. Polonezii au făcut egal cu Spania și continuă să spere la optimi.

Kacper Kozłowski este cel mai tânăr fotbalist din istoria Campionatelor Europene

Credit imagine: Getty Images

Kacper Kozlowski a intrat pe teren în minutul 55 în locul lui Mateusz Klich, mijlocașul lui Leeds. Puștiul de la Pogon Szczecin a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist din istoria Euro, la 17 ani și 246 de zile. Recordul fusese stabilit de englezul Jude Bellingham în urmă cu câteva zile.
Polonezul a fost selecționat de portughezul Paulo Sousa după un final de campionat excelent. "Este foarte curajos și are o tehnică excelentă. Ambiția este calitatea principală, iar felul în care gândește fazele la doar 17 ani este remarcabil" a spus Paulo Sousa chiar înainte de prima partidă în care Kozlowski a jucat în tricoul Poloniei.
Introdus la scorul de 1-1, adolescentul de la Pogon s-a achitat foarte bine sarcini în fața unor adversari cu mult mai multă experiență.
Recordul de precocitate stabilit de Kozlowski va rămâne în picioare cel puțin 3 ani. Nici un fotbalist de la acest European nu-l poate depăși.
"Este visul meu de când eram mic! Orice puști care se apucă de fotbal vrea să ajungă într-o competiție atât de mare. Un punct este bun, dar ne doream victoria. Trebuie să rămânem concentrați și sigur vom avea succes" a spus Kacper Kozlowski după debutul la Euro.
Englezul de la Dortumnd, Bellingham a fost doar 6 zile cel mai tânăr debutat la Euro și va împlini 18 ani pe 29 iunie. El speră să-și poată sărbători ziua de naștere pe teren, la Euro.
Polonia a remizat, 1-1 în Spania și a obținut primul punct de la acest Campionat European. În meciul următor, Polonia este obligată să câștige în fața Suediei pentru a se califica în optimi la Euro 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo