Kacper Kozlowski a intrat pe teren în minutul 55 în locul lui Mateusz Klich, mijlocașul lui Leeds. Puștiul de la Pogon Szczecin a devenit astfel cel mai tânăr fotbalist din istoria Euro, la 17 ani și 246 de zile. Recordul fusese stabilit de englezul Jude Bellingham în urmă cu câteva zile.
Polonezul a fost selecționat de portughezul Paulo Sousa după un final de campionat excelent. "Este foarte curajos și are o tehnică excelentă. Ambiția este calitatea principală, iar felul în care gândește fazele la doar 17 ani este remarcabil" a spus Paulo Sousa chiar înainte de prima partidă în care Kozlowski a jucat în tricoul Poloniei.
Introdus la scorul de 1-1, adolescentul de la Pogon s-a achitat foarte bine sarcini în fața unor adversari cu mult mai multă experiență.
Premier League
Lukaku, implicat în lupta împotriva rasismului! "Nu o fac doar pentru mine!" Ce plan are fotbalistul
IERI LA 18:03
Recordul de precocitate stabilit de Kozlowski va rămâne în picioare cel puțin 3 ani. Nici un fotbalist de la acest European nu-l poate depăși.
"Este visul meu de când eram mic! Orice puști care se apucă de fotbal vrea să ajungă într-o competiție atât de mare. Un punct este bun, dar ne doream victoria. Trebuie să rămânem concentrați și sigur vom avea succes" a spus Kacper Kozlowski după debutul la Euro.
Englezul de la Dortumnd, Bellingham a fost doar 6 zile cel mai tânăr debutat la Euro și va împlini 18 ani pe 29 iunie. El speră să-și poată sărbători ziua de naștere pe teren, la Euro.
Polonia a remizat, 1-1 în Spania și a obținut primul punct de la acest Campionat European. În meciul următor, Polonia este obligată să câștige în fața Suediei pentru a se califica în optimi la Euro 2020.
Premier League
United, favorită să-i obțină semnătura unui fotbalist U21 de top! Cum le-a luat fața rivalelor
19/09/2021 LA 05:49
Fotbal
Un român, pe locul 13 în clasamentul CIES, în care lider e Pedri. Marea speranță a României
24/08/2021 LA 11:49