Kieffer Moore a fost eroul Țării Galilor în remiza obținută contra Elveției, în al doilea meci de la Campionatul European. Atacantul lui Cardiff City a marcat golul care le-a adus un punct nesperat galezilor.
Povestea lui Moore este una extrem de interesantă. Născut în Anglia, la Torquay, Moore a fost nevoit să plece de tânăr din oașul natal pentru a juca fotbal și a schimbat mai multe echipe din National League (Liga a 5-a din Anglia). În 2014, pe când avea 20 de ani, atacantul juca încă în ligile neprofesioniste din Anglia și pentru a se întreține lucra și ca salvamar.
Atacantul de 1,95 m a crezut mereu în el și nu a renunțat, chiar dacă i s-a sugerat din partea apropiaților să lase fotbalul și să apuce un alt drum în viață.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
"Jucând în ligile inferioare a fost greu, foarte greu, dar am crezut întotdeauna că, dacă muncesc, vor veni și recompensele. Și am crezut întotdeauna că pot să reușesc. Am lucrat cu jumătate de normă ca și salvamar, dar ori de câte ori oamenii mă întrebau ce vreau să fac cu viața mea, mă gândeam întotdeauna în adâncul sufletului că voi fi fotbalist și nu mă voi opri până nu voi reuși.", spunea Moore într-un interviu acordat cu 2 ani în urmă pentru BBC.
https://i.eurosport.com/2021/06/12/3151694.jpg

Kieffer Moore, de la munca de salvamar la marcator la EURO

Dragostea pentru fotbal l-a făcut pe Moore să accepte o ofertă din Norvegia, unde a jucat o jumătate de sezon pentru Viking FK. Nu s-a acomodat în Țara Fiordurilor și a revenit în Anglia, unde a jucat pentru echipe modeste precum Forest Green, Torquay, Ipswich Town sau Rotherham.
În 2017, Moore juca încă în fotbalul amator, dar în 2018 a ajuns la Barnsley, în Championship, iar mai apoi s-a mutat la Wigan. Parcă negăsindu-și locul la niciuna dintre echipele pe la care a trecut, Moore a mai primit o șansă, de la Cardiff, iar de această dată a profitat de ea cu vârf și îndesat. În sezonul recent încheiat, Moore a marcat 20 de goluri pentru Cardiff, fiind golgheterul echipei în Championship.
Încă din vremea când juca la Wigan, Ryan Giggs l-a contactat pentru a-l convinge să reprezinte echipa națională a Țării Galilor. Conștient că pentru Anglia nu va avea niciodată ocazia să joace, Moore a acceptat și a debutat pentru galezi în toamna lui 2019, într-un amical cu Belarus.
De atunci, Moore a adunat 17 selecții pentru Țara Galilor, marcând 5 goluri. Al 6-lea l-a marcat astăzi și este cu siguranță cel mai important din cariera sa. Într-o echipă cu Gareth Bale, Aaron Ramsey sau Dan James, Moore a reușit să fie el eroul galezilor în primul meci de la EURO 2020, marcând golul egalizator în meciul cu Elveția.
Așadar, drumul de la fotbalul amator și munca de salvamar până la gloria de a marca la un Campionat European a fost străbătut de Kieffer Moore în numai 7 ani.
"Cred că drumul meu este foarte diferit de cel al altor fotbaliști, dar ajungând aici unde sunt, mă simt foarte mândru. Așadar, să mă îmbrac cu tricoul Țării Galilor a fost ceva special pentru mine și familia mea.", declara Moore imediat după debutul în naționala galeză, în 2019.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11