Articol scris de Ștefan Toma
Rezultatul dureros din sfertul de finală împotriva echipei din „cizmă”, semnalează sfârșitul unei „generații de aur” a Belgiei. Hazard și compania au părăsit turneul mai devreme decât se așteptau. După ce a eliminat Campioana Europeană, Portugalia în optimi, Belgia dorea să repete jocul bun și împotriva Italiei, dar nu a reușit. Belgienii au încheiat meciul în jumătatea italiană, cu portarul Courtois în careu la ultimul corner, însă fără succes. Legendara experiență defensivă a fotbaliștilor italieni aducându-le calificarea, cu 2-1, în semifinala împotiva Spaniei, care urmează să se dispute pe Wembley.
Generația actuală de jucători, care îl include și pe Eden Hazard, unul dintre cei mai buni jucători din istoria Belgiei, va trebui reîmprospătată după Euro 2020. Pentru unii jucători, turneul din această vară ar putea marca ultimele lor apariții din cariera în tricoul Belgiei. Și, în mod surprinzător, nu au ajuns niciodată într-o finală. Performanțele „generației de aur” a Belgiei sunt sferturile de finală de trei ori (Cupa Mondială 2014 Brazilia, Euro 2016 și Euro 2020) și semifinala de la Cupa Mondială Rusia 2018. Câștigarea „finalei mici” în Rusia este cea mai mare performanță a generației lui Hazard.
Fotbal
Eden Hazard și-a anunțat retragerea de la naționala Belgiei! Mesajul emoționant al starului
07/12/2022 LA 10:48

Eden Hazard și Roberto Martinez, viitor incert la naționala Belgiei

Numărul jucătorilor cu vârsta peste 30 de ani este destul de mare - printre ei se numără și Eden Hazard. Starul belgian a împlinit 30 de ani la începutul anului și acum se confruntă cu o dilemă - trebuie să decidă dacă vrea să continue cu echipa națională în încercarea lor de a se califica la Cupa Mondială de anul viitor sau să se concentreze pe revenirea la cea mai bună formă pentru clubul său.Cazul lui Hazard este deosebit, deoarece este un jucător predispus la accidentări. Luptele sale cu greutatea și cu forma fizică l-au afectat atât la Real Madrid, cât și când a trebuit să evolueze pentru Belgia. Nu a putut evolua împotriva Italiei după ce a suferit o accidentare în confruntarea din optimi cu Portugalia.
În afară de Hazard, viitorul altor câțiva internaționali belgieni este pus la îndoială. Apărarea va trebui reconstruită - Vermaelen (35), Vertonghen (34) și Alderweireld (32) se apropie de sfârșitul carierei, dar până acum niciun jucător mai tânăr nu a reușit să facă față cerințelor managerului Roberto Martinez. Alți jucători al căror viitor la echipa națională ar putea fi incert sunt Mertens (34) și Witsel (34).
După înfrângerea împotriva Italiei s-a pus în discuție poziția lui Roberto Martínez. La conferința de după meci, antrenorul a refuzat să confirme dacă va continua sau nu: „Nu am dispoziția necesară să răspund la întrebarea asta”, a declarat el reporterilor. Surse din mass-media, inclusiv „La Gazzetta”, sugerează că eliminarea Belgiei de la Euro 2020 ar putea însemna sfârșitul colaborării cu antrenorul spaniol.
Cupa Mondială FIFA
Cavani a cedat nervos după eliminarea de la Cupa Mondială! Atacantul a spart monitorul de la VAR
02/12/2022 LA 20:05
Cupa Mondială FIFA
Belgienii, devastați după eliminarea de la CM! Ce s-a întâmplat în vestiar după meciul cu Croația
02/12/2022 LA 15:05