Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro 2020: Ucraina - Anglia 0-4. Show cu Shaw şi Kane! Urmează Danemarca

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/07/2021 la 23:49 GMT+3

Euro 2020 a continuat sâmbătă cu ultimele meciuri din faza sferturilor: Cehia – Danemarca 1-2 şi Ucraina – Anglia 0-4 au fost partidele serii, astfel că acum ştim ţintarul celor două semifinale, care se vor desfăşura marţi şi miercuri.

Harry Kane (England) scores against Ukraine - EURO 2020

Credit imagine: Getty Images

Ucraina - Anglia 0-4 LIVE-TEXT

Final de meci la Londra. Anglia se califică în semifinale, după o a doua repriză excelentă. Pickford nu a primit încă gol în cele 5 partide de până acum, la Euro 2020.
Programul semifinalelor Euro 2020:
  • Marţi, ora 22:00 - Italia - Spania
  • Miercuri, ora 22:00 - Anglia - Danemarca
INFO Anglia a înscris pentru prima oară, din 1966 (când a cucerit Cupa Mondială), 4 goluri într-un meci eliminatoriu de la un turneu final.
INFO Kane a avut nevoie de o reuşită pentru declick. După golul cu Germania, vârful lui Spurs a tras azi de 3 ori pe spaţiul porţii adverse. În precedentele 4 partide, reuşise, în total, să cadreze de doar două ori mingile.
Min 82 În sfârşit o fază legată a Ucrainei, dar Anglia se apără bine în zonă şi respinge pericolul.
INFO Jordan Henderson a înscris în această seară primul său gol din carieră, la naţională.
Min 75 Ucraina e căzută total, de înţeles în contextul în care a avut nevoie de 120 de minute pentru a trece, în optimi, de Suedia. Anglia nu mai forţează, Southgate schimbându-şi cei mai buni jucători, în perspectiva semifinalei.
INFO Kane a ajuns la al 9-lea gol în tricoul Angliei, la un turneu final, fie că vorbim de Campionatele Europene sau Mondiale. Doar Lineker, cu 10 reuşite, are mai multe.
INFO Anglia a marcat de trei ori cu lovituri de cap azi (Kane, Maguire şi Henderson), record absolut într-un meci, în istoria Campionatelor Europene.
Min 63 GOOOOOL Anglia! Henderson, intrat pe teren în locul lui Rice, reia în plasă centrarea perfectă din corner a lui Mount.
INFO Kane a devenit primul jucător din istorie care reuşeşte o dublă pentru Anglia într-un meci eliminatoriu de la Euro.
Min 49 GOOOOL Anglia! Game over, la Roma. Kane înscrie din pasa lui Shaw şi englezii se întorc pe Wembley, pentru duelul cu Danemarca.
Min 47 GOOOOL Anglia, care e cu un picior şi jumătate în semifinale. Shaw execută magistral o lovitură liberă din lateral, iar Maguire înscrie cu o lovitură de cap plasată. Fundaşul lui United, care a marcat şi în sferturile CM 2018, a ajuns la a 4-a reuşită pentru naţională.
Min 45+3 Pauză în partida de la Roma. Anglia e la 45 de minute de o semifinală cu Danemarca.
Min 45 Ucraina termină în atac repriza, dar nu găsește limpezimea unei ultime pase sau a unui șut care să îi ridice probleme lui Pickford.
Min 39 Ocazie uriașă pentru Anglia, dar în cele din urmă tușierul semnalizează offside. Shaw scapă în banda stângă, întoarce pentru Sancho, care, din poziție ideală, trimite puternic, dar pe centrul porții. Reluările nu sunt relevante pentru poziția noului jucător al lui United. Dacă ar fi înscris, VAR-ul ar fi intervenit, chiar dacă arbitrii anulaseră reușita.
INFO Kane a ajuns la 36 de reușite în 59 de partide pentru Anglia.
Min 32 Asediu la poarta Ucrainei. O incursiune pe stânga a lui Sterling duce la o sarabandă de ratări. Mingea ajunge la Rice, care trage extrem de puternic. Apoi, Mount, ratează și el, după ce Kane îi așază perfect o minge.
Min 16 Yaremchuk este aproape să egaleze. Vârful Ucrainei, inexistent cu Suedia, trece de Stones și îl pune la grea încercare pe Pickford.
Min 10 Ucraina a echilibrat partida. Probabil că Southgate vrea să se închidă perfect și să "muște" pe contra-atac.
Min 4 GOOOOL Anglia! "Uraganul" Kane a înviat. După ce nu a înscris în primele 3 meciuri de la Euro, golgheterul lui Spurs marchează pentru al doilea meci la rând. Angajat perfect în adâncime de Sterling, vârful "celor trei lei" nu ratează.
Min 1 A început partida de la Roma.
Echipele de start în Ucraina - Anglia
Ucraina
  • Buschan - Zabarnyi, Kryvtsov, Matviienko - Karavaev, Sydorchuk, Zinchenko, Mykolenko - Shaparenko - Yaremchuk, Yarmolenko
Anglia
  • Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Phillips - Sancho, Mount, Sterling - Kane

Cehia - Danemarca 1-2. În semifinale pentru Eriksen

LIVE - BLOG

Min 90 Final de meci. Danemarca s-a calificat în semifinalele competiției, după un meci încrâncenat, contra Cehiei. Problemele lui Eriksen i-au unit pe danezi, care acum așteaptă învingătoarea din partida Anglia - Ucraina, în penultimul act al turneului final.
Min 81 Danemarca are ocazia să închidă meciul. Maehle scapă singur în banda stângă, dar Vaclik scoate incredibil.
Min 73 Danemarcei îi trece glonțul pe la ureche, la o minge deviată. Suntem aproape de un nou autogol, dar Schmeichel scapă cu fața curată.
Min 68 Poulsen scapă singur pe contra-atac, dar portarul ceh este la post. Și Kalas l-a tatonat bine pe jucătorul lui Leipzig, limitându-i culoarul de șut.
INFO Schick a devenit al 9-lea fotbalist din istorie care marchează cel puțin 5 goluri la un turneu final de Euro.
Min 60 Meciul a devenit unul destul de anost, Danemarca apărându-se extrem de exact. Cehii nu reușesc să mai găsească vreun culoar spre poarta adversă.
INFO Danemarca mută: Poulsen și Norgaard sunt introduși în locul lui Dolberg și Damsgaard.
Min 53 Vestergaard e imperial în două rânduri în fața lui Krmencik. Introdus la pauză, acesta e un real pericol pentru defensiva daneză.
Min 48 GOOOOL Cehia. Schick ajunge la al 5-lea gol al său la turneul final, iar partida e relansată.
Min 45+3 Pauză în partida de la Baku. Danemarca e cu un picior în semifinala de pe Wembley.
Min 42 GOOOOL Danemarca. Maehle are din nou o incursiune excelentă, centrează cu exteriorul pentru Dolberg, care înscrie al treilea său gol în două partide.
Min 37 Damsgaard pătrunde în jumătatea adversă și prinde un șut bun, dar goalkeeperul advers se opune.
Min 35 Au mai rămas 10 minute până la pauză, iar Cehia continuă să pună presiune. Danezii au demonstrat, însă, că sunt foarte periculoși pe contra-atac.
INFO O dată la 8 ani, Cehia reușește să impresioneze la Euro.
Min 29 Delaney scapă pe contra-atac. Întârzie pasa, iar Kalas intervine decisiv la o fază pe care scria "2-0".
Min 25 Soucek are o șansă bună de a marca, dintr-o fază fixă, dar mingea trimisă de el trece destul de mult pe lângă butul stâng al porții lui Schmeichel.
Min 21 Holes are golul în vârful bocancului, dar Schmeichel iese excelent și îi închide unghiul. Portarul lui Leicester are o intervenție salvatoare și acordă lovitură de colț, cu un reflex foarte bun.
INFO Pentru prima oară în istorie, Danemarca marchează 10 goluri la un Euro.
Min 16 Delaney e aproape de dublă, după o centrare din dreapta. Din nefericire pentru danezi, mijlocașul central al lui Dortmund prinde mingea cu genunchiul și ratează cadrul porții.
Min 13 Damsgaard scapă pe contra-atac, după o pasă de 50 de metri a lui Hojbjerg. Vaclik iese la timp și deviază mingea în ultimul moment din fața atacantului de bandă al danezilor.
Min 11 Min Schick, golgheterul Cehiei, pătrunde în careul advers pe banda dreaptă, dar șutul său e deviat în corner de un fundaș advers.
Min 5 GOOOOL Danemarca! Delaney deschide scorul, după un corner executat perfect de Jens Stryger Larsen.
Min 4 Cehia a început mai solid și domină, însă fără să își fi creat vreo ocazie.
Min 1. A început meciul de la Baku!
Echipele de start
Danemarca: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.
Cehia: Vaclík; Coufal, Celustka, Kalas, Boril; Holes, Soucek; Masopust, Barák, Sevcik; Schick.
Articol inițial scris de Romeo Ene
Vineri, Spania a avut nevoie de lovituri de la 11m pentru a o elimina pe Elveţia, după ce scorul a fost 1-1 după 120 de minute, iar Italia îşi continuă parcursul formidabil sub comanda lui Mancini şi a eliminat Belgia, scor 2-1. Dacă partida dintre Cehia şi Danemarca este sub semnul echilibrului, Anglia are prima şansă în duelul cu Ucraina, dar trupa lui Shevchenko a demonstrat până acum că poate produce foarte multe surprize la acest Campionat European.
Euro 2020 | Cehia – Danemarca (19:00), cel mai surprinzător sfert
Primul sfert al zilei programează duelul dintre Cehia şi Danemarca, 2 naţionale care au impresionat la acest turneu final, deşi nu erau cotate cu şanse reale la accederea în faza sferturilor. Olanda şi Ţara Galilor au părăsit competiţia, fiind eliminate de cele 2 naţionale.
Partida are loc la Baku şi pot asista aproximativ 34.000 de spectatori, 50% din capacitate.
Cehia este o naţională care a obţinut rezultate remarcabile la Euro 2020. Trupa lui Silhavy s-a calificat de pe locul 3 în grupa D, având ca adversari Anglia, Croaţia şi Scoţia. Cehii au debutat cu dreptul, reuşind să câştige duelul cu Scoţia, meci în care Patrik Schick a reuşit o dublă, iar cel de-al doilea gol este cel mai frumos de la acest turneu final de până acum. A urmat duelul cu Croaţia, în care acelaşi Schick a deschis scorul din penalty, însă croaţii au egalat în repriza a doua, iar Cehia şi-a asigurat calificarea în optimi.
Meciul din ultima etapă cu Anglia a fost pierdut, scor 0-1, iar cehii urmau să întâlnească Olanda în optimi, partidă în care erau consideraţi outsideri. Cartonaşul roşu încasat de Matthijs de Ligt a schimbat soarta duelului, iar Holes şi acelaşi Schick au asigurat una dintre surprizele competiţiei. Schick are şansa să devină golgheterul competiţiei, ţinând cont că Ronaldo, cu 5 goluri, nu mai este implicat în turneu. Arbitrul partidei este Björn Kuipers.
Mikkel Damsgaard a dat un gol fabulos cu Rusia
Danemarca a avut un parcurs foarte interesant, ţinând cont de evenimentul nefericit din prima etapă. Trupa lui Hjulmand a terminat, nesperat, pe locul 2 în grupa B, având ca adversari Belgia, Finlanda şi Rusia. A debutat la acest turneu final cu stângul, pierzând în faţa Finlandei, scor 0-1.
Chiar şi aşa, rezultatul a fost puternic influenţat de ceea ce a păţit Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac în minutul 43. Partida a fost întreruptă 2 ore, iar la reluare danezii nu s-au putut concentra în faţa porţii, ratând şi o lovitură de la 11m. A urmat un nou eşec, 1-2 în faţa Belgiei, după o primă repriză foarte bună făcută de trupa lui Hjulmand. Poulsen a deschis scorul, însă belgienii au întors soarta partidei în repriza secundă. Danemarca s-a calificat în optimi graţie succesului categoric în faţa Rusiei, scor 4-1, iar cu 3 puncte a întâlnit Ţara Galilor în optimi, semifinalista de la Euro 2016. Danezii au obţinut o nouă victorie entuziasmantă, scor 4-0, Dolberg reuşind o dublă.
Danemarca are în palmares un Campionat European, în 1992, după o finală cu Germania, iar danezii vor să repete această performanţă. Din 1996 nu a mai trecut niciodată de faza sferturilor la un Euro. Cele 2 naţionale nu s-au mai întâlnit din 2016, atunci când remizau într-un amical, scor 1-1. Câştigătoarea se va întâlni în semifinale cu cea dintre Ucraina şi Anglia.
Echipe probabile Cehia – Danemarca:
Cehia: Vaclik; Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek; Holes, Soucek; Masopust, Barak, Sevcík; Schick.
Danemarca: Schmeichel; Christensen, Andersen, Vestergaard; Wass, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.
Euro 2020 | Ucraina – Anglia (22:00), primul meci în deplasare pentru englezi
Ultimul sfert de finală programează un duel dezechilibrat la prima vedere, între Ucraina şi Anglia. Englezii sunt favoriţi, ţinând cont de parcursul pe care l-au avut, dar şi de valoarea lotului. Anglia are şansa de a evolua în semifinale pe Wembley, dar şi în finală în cazul în care va ajunge acolo.
Partida are loc pe Olimpico din Roma şi pot asista aproximativ 18.000 de spectatori, 25% din capacitate.
Ucraina este una dintre naţionalele-surpriză de la acest turneu final. A ajuns în premieră în sferturile competiţiei, deşi la început aproape nimeni nu o considera una dintre echipele capabile de o astfel de performanţă. De altfel, nici parcursul din grupe nu era dădător de speranţe. A încheiat pe 3 în grupa C, cu 3 puncte, reuşind calificarea de pe ultimul loc al celor mai bune locuri 3, fiind ajutată de jocul rezultatelor.
Trupa lui Shevchenko a debutat cu o înfrângere spectaculoasă, 2-3 pe terenul Olandei, după ce revenise de la 2-0. A urmat prima şi singura victorie din faza grupelor, 2-1 împotriva Macedoniei de Nord, pe Arena Naţională. Cele 4 goluri de până atunci fuseseră reuşite de 2 jucători, Yarmolenko şi Yaremchuk. Ucraina a pierdut ultimul meci din grupe, 0-1 cu Austria, pe Arena Naţională, însă a reuşit să obţină biletele pentru optimi, acolo unde a întâlnit Suedia, o naţională experimentată. Zinchenko a deschis scorul, însă Forsberg a egalat înainte de pauză, iar partida a curs către prelungiri. Momentul-cheie al partidei a fost în minutul 98, atunci când Danielson a fost eliminat, iar suedezii au rămas în inferioritate numerică. Atunci când toată lumea se gândea la penalty-uri, debutantul Dovbyk a înscris golul victoriei la ultima fază, în minutul 121, asigurând o calificare istorică pentru ucraineni. Cu siguranţă, pornesc cu şansa a doua în meciul cu Anglia, însă acest turneu final a oferit extrem de multe rezultate neaşteptate.
Artem Dovbyk, eroul neașteptat al Ucrainei
La Mondialul din 2006 a mai ajuns Ucraina în faza sferturilor, însă este pentru prima dată când reuşeşte această performanţă la un Campionat European. Arbitrul partidei este Felix Brych.
De cealaltă parte, Anglia este favorită în duelul cu Ucraina, iar englezii au o şansă foarte mare de a evolua în semifinale şi finală pe propriul stadion, în cazul în care se vor califica. Trupa lui Southgate are cel mai valoros lot de la Euro, însă jocul practicat a fost unul defensiv, care a dat roade, Anglia având cea mai bună apărare de la acest turneu final, fără gol primit. A câştigat grupa D, având ca adversari Croaţia, Cehia şi Scoţia. A învins Croaţia cu 1-0 în primul meci, graţie reuşitei lui Sterling, însă ulterior a dezamăgit în duelul cu Scoţia, atunci când a şutat o singură dată spre poarta lui Marshall. S-a terminat 0-0, însă naţionala ‘’celor trei lei’’ a învins Cehia în ultimul meci, cu acelaşi scor precum a învins Croaţia, 1-0, iar marcatorul a fost tot Sterling. Cu 7 puncte, trupa lui Gareth Southgate a câştigat grupa şi a dat peste Germania în optimi, în unul dintre derby-urile acestei faze.
A câştigat cu 2-0, după ce acelaşi Sterling a deblocat tabela în minutul 75, în faţa a peste 40.000 de spectatori pe Wembley. Harry Kane a înscris pentru 2-0 în minutul 86, iar Anglia s-a calificat în sferturi, unde va juca pentru prima dată în afara ţării, pe Olimpico. Cu doar 4 goluri marcate, ofensiva nu s-a descurcat atât de bine precum defensiva, dar acest joc pare să funcţioneze până în momentul de faţă. De asemenea, naţionala lui Southgate are 6 meciuri consecutive fără gol primit, printre care şi amicalul cu România. Anglia nu s-a mai calificat în semifinalele unui Campionat European din 1996. Cele 2 naţionale nu s-au mai întâlnit din 2013, atunci când în preliminariile Campionatului Mondial, remizau, scor 0-0.
Anglia este doar a 2-a echipă din istoria Campionatelor Europene care nu a încasat gol în primele 4 partide la Euro. Germania este singura care a mai reuşit această performanţă
Echipe probabile Ucraina – Anglia:
Ucraina: Bushchan – O. Karavaev, Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko, Zinchenko – Sydorchuk, Stepanenko, Shaparenko – Yarmolenko, Yaremchuk.
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones, H. Maguire, L. Shaw – J. Henderson, K. Phillips – B. Saka, Mount, Sterling – H. Kane.
Meciurile de la Euro 2020 sunt în format livetext pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo