Tensiunile provocate de reacția lui Olivier Giroud după amicalul Franței cu Bulgaria sunt departe de a se fi încheiat. Atacantul lui Chelsea s-a plâns după acel meci că nu a primit suficiente pase de la coechipieri, principalul vizat fiind Mbappe.
Starul lui PSG a fost atât de supărat încât a vrut să îi răspundă public coechipierului său în cadrul unei conferințe de presă, dar Didier Deschamps nu a fost de acord. Selecționerul campioanei mondiale a încercat să aplaneze din fașă conflictul și a organizat o întâlnire față în față între cei doi jucători, dar disensiunile dintre aceștia există în continuare.

EURO 2020 | Naționala Franței stă pe un butoi cu pulbere

Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
ACUM 5 ORE
Conform jurnaliștilor de la RMC, Giroud a recunoscut că a greșit prin acele declarații de după meciul cu Bulgaria și chiar și-a cerut scuze, invocând că nu a făcut referire numai la Mbappe, dar și faptul că a fost presat oarecum de intervievator pentru a spune acele lucruri. Deși l-a ascultat pe Giroud, Mbappe a rămas în continuare indiferent și este în continuare supărat pe colegul său.
La antrenamentul de joi seara, cei doi jucători au rămas foarte distanți, chiar dacă, la un joc școală, atacantul lui Chelsea i-a pasat des lui Mbappe. La finalul sesiuni de antrenament, Giroud a forțat chiar o îmbrățișare cu Mbappe, dar jurnaliștii prezenți au relatat că vârful lui PSG nu a răspuns cum se cuvine, limbajul corpului său vorbind de la sine.
Astfel, "micul război" din cadrul lotului francez este departe de a se fi încheiat și în orice moment poate escalada. Didider Deschamps este foarte îngrijorat de acest fapt, chiar dacă în presă a declarat că totul este de domeniul trecutului și lucrurile s-au îndreptat între jucătorii săi.
Presa din Hexagon a făcut o analogie între situația de acum și cea de la Campionatul Mondial din 2020, când echipa Franței a avut de suferit din cauza unor tensiuni asemănătoare, între Nicolas Anelka și selecționerul de atunci, Raymond Domenech. Chiar dacă situația e departe de ceea ce s-a întâmplat la mondialul din Africa de Sud, orice polemică în cadrul lotului trebuie înlăturată, deoarece jocul echipei ar putea avea de suferit în caz contrar.
Franța este considerată de mulți specialiști marea favorită la câștigarea EURO, dar aceste ralații tensionate din cadrul grupului pot afecta rezultatele. Campioana Mondială face parte din Grupa F, alături de Germania, Portugalia și Ungaria.
Progarmul Franței din faza grupelor la EURO
  • Germania - Franța (Munchen, 15 iunie, ora 22:00)
  • Ungaria - Franța (Budapesta, 19 iunie, ora 16:00)
  • Portugalia - Franța (Budapesta, 23 iunie, ora 22:00)
Cupa Mondială FIFA
Avertisment pentru englezi înainte de duelul cu Franța! "E cel mai rapid lucru pe care l-am văzut"
IERI LA 14:46
Cupa Mondială FIFA
"Am crezut că Messi e cel mai bun, dar Mbappe a fost devastator!" Plusul arătat de francez la CM
IERI LA 08:20