Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2020 | Toni Kroos, atacat aspru de o glorie a fotbalului german pentru prestația de la turneul final

Nicu Savin

Publicat 06/07/2021 la 15:41 GMT+3

EURO 2020 | Toni Kroos nu a avut un Campionat European strălucit, iar după eliminarea Germaniei și-a anunțat retragerea de la echipa națională. Prestațiile mijlocașului lui Real Madrid au fost cirticate în termeni duri de Lothar Matthaus, una dintre legendele fotbalului german.

Toni Kroos (Deutschland)

Credit imagine: Getty Images

Germania a dezamăgit la EURO 2020, iar antrenorul Joachim Low și jucătorii nu au fost deloc menajați în țara lor. După ce a trecut cu mari emoții de faza grupelor "Mannschaft"-ul a pierdut în optimi contra Angliei, înfrângere care a lăsat urme adânci de frustrare în Germania, iar specialiștii caută în continuare vinovați.
Aflat la ultimul turneu final la cârma Germaniei, Joachim Low a fost criticat pentru felul în care a abordat acest turneu final, dar nici jucătorii nu sunt absolviți de vină.
Toni Kroos a fost departe de forma cu care i-a obișnuit pe fani, iar mijlocașul lui Real Madrid a avut astfel o ieșire din scena internațională mai puțin dorită, el anunțându-și retragerea de la echipa națională imediat după înfrângerea contra Angliei.

Toni Kroos, criticat dur pentru jocul său de la EURO 2020

Deși a fost unul dintre oamenii de bază ai echipei Germaniei în ultimii 10 ani, totul culminând cu titlul mondial cucerit în 2014, prestația modestă a lui Kroos nu a fost trecută cu vederea în țara sa.
În rubrica sa din SportBild, Lothar Matthaus l-a acuzat pe Kroos de lipsă de implicare și de incapacitatea de a fi motorul echipei, așa cum ar trebui să fie un mijlocaș central cu experiența sa.
"Nu este nimic personal: îl felicit pe Kroos pentru tot ceea ce a realizat la Real Madrid și la echipa națională. Lasă în urmă performanțe extraordinare, Toni este un jucător grozav și elegant. Dar performanța sa la Campionatul European a fost dezamăgitoare, nu a putut conduce echipa.
Aș fi vrut să văd de la el mai multă dăruire și mai multe pase verticale. Este frumos să vezi un joc de posesie, dar nu este eficient. Au fost prea multe pase în lateral din partea lui Kroos. În plus a abuzat de pase lungi, care ar fi putut fi date și de Ginter sau Hummles. Kroos și-a asumat foarte puțină responsabilitate și i-a lipsit și determinarea. Retragerea sa de la națională a pus capăt oricărei pesrpective pentru viitor.", a scris Matthaus în editorialul său, citat de as.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo