Pe tricoul Ucrainei pentru Campionatul European apare pe piept harta țării care include și Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Alături de aceasta scrie "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!", un motto al revoltei portocalii din acel an din țara vecină.
Oficialitățile din Rusia au protestat public față de hotărârea ucrainienilor, iar UEFA a fost nevoită să intervină pe ca acest scandal să nu capete alte dimensiuni.

UEFA obligă Ucraina să-și schimbe tricourile de joc pentru EURO

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Deși inițial forul european a aprobat tricourile Ucrainei, conducătorii fotbalului european au hotărât să revină asupra deciziei și să oblige Federația din Ucraina să-l modifice, considerând că mesajul inscripționat este de natură politică, iar fotbalul nu trebuie implicat în astfel de chestiuni.
"După ce am efectuat o analiză mai aprofundată, acest sloganeste în mod clar de natură politicăși trebuie deci retras în vederea meciurilor de competițiile noastre.", a fost mesajul celor de la UEFA, conform Gazzetta dello Sport.
Ucraina face parte din Grupa C la Campionatul European, alături de Olanda, Austria și Macedonia de Nord. Echipa antrenată de Andriy Shevchenko va debuta contra Olandei, la Amsterdam, pe 13 iunie, după care va juca la București meciurile cu Macedonia de Nord (17 iunie), respectiv Austria (21 iunie).
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11