Spania a terminat faza grupelor neînvinsă și s-a calificat în optimile de finală, acolo unde va înfrunta Croația, luni, 28 iunie, de la ora 19:00, pe arena Parken din Copenhaga. Ibericii nu au impresionat, însă, iar Alvaro Morata și-a atras numeroase critici, ba chiar și unele amenințări cu moartea.
Atacantul a dezvăluit în presa din Spania că suporterii i-au trimis mesaje extrem de dure, în care i-au amenințat inclusiv familia și copiii.
"Nu am dormit 9 ore după meciul cu Polonia. Am primit ameninţări, insulte la adresa familiei mele, au fost oameni care mi-au scris 'sper să îţi moară copiii'. Mă deranjează că soţia mea trebuie să treacă prin aşa ceva. De fiecare dată când sunt în vestiar, telefonul meu stă în altă parte.
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48
Poate nu mi-am făcut treaba bine. Înţeleg că sunt criticat pentru că nu am marcat, dar aş vrea ca oamenii să se pună în locul unui care primeşte ameninţări, căruia i se spună că ar vrea să îi moară copiii. Nu am dormit în ultimele zile, din cauza adrenalinei", a spus Morata.

"Un act criminal!"

Înaintea partidei cu Croația, selecționerul Spaniei a comentat incidentul în care a fost implicat jucătorul său. Luis Enrique le-a cerut oamenilor legii să ancheteze amenințările.
"Este o situație prea serioasă, prea gravă pentru ca să fie trecută cu vederea. Este un act criminal care trebuie investigat de poliție. Sper ca poliția să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să numai aibă loc", a declarat Luis Enrique.
La rândul său, Koke a spus că este intolerabile atacurile pe care unii suporteri le fac la adresa familiilor fotbaliștilor: "Suntem expuși criticilor și le acceptăm. Dar nu putem tolera ca familiile noastre să fie în pericol. Noi suntem responsabili de ceea ce facem, de ceea ce spunem. Dar unii întrec orice măsură, nici nu pot să cred că este posibil așa ceva."
Meciul dintre Spania și Croația, din optimile Euro 2020, este programat luni, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.
Liga
Transferul dorit de Xavi, blocat de PSG! De ce depinde mutarea lui Morata pe Camp Nou
09/01/2022 LA 15:48
Fotbal
Morata, "subiect închis", Barcelona ratează şi planul "B". Ce super-fotbalist doresc acum catalanii
05/01/2022 LA 16:27