UEFA a sancționat naționala Ungariei după incidentele de la Euro 2020. Ungurii, care trebuie să plătească o amendă de 100.000 de euro, vor juca următoarele două meciuri organizare de UEFA fără spectatori, după ce suporterii maghiari au fost găsiți vinovați pentru rasism și homofobie la Euro 2020.
După decizia forului european, autoritățile maghiare au reacționat dur. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a criticat UEFA pe pagina sa de Facebook, comparându-i modul de investigare cu cel din perioada comunismului.
"Comisia care ia o decizie ca aceasta face parte dintr-un for jalnic și laș. Ar trebui să le fie rușine de ei! E la fel ca în comunism: nu e nevoie de nicio dovadă, e suficient să existe rapoarte unanime", a fost mesajul lui Szijarto.
Fotbal
Un fotbalist român vrea să joace pentru naționala Ungariei! "Selecționerul lor a întrebat de mine"
23/08/2021 LA 09:38

Pentru ce au fost sancționați ungurii

Oficialul maghiar a făcut referire la faptul că UEFA a luat decizia de a-i sancționa după ce o parte dintre fotografii acreditați la meciul dintre Ungaria și Franța au auzit strigăte de maimuțe din partea fanilor din peluza maghiară, mai ales atunci când mingea era la Pogba sau Kante.
În plus, au fost semnalate incidente și la partida dintre Portugalia și Ungaria, atunci când lui Cristiano Ronaldo i-au fost arătate semne obscene, suporterii maghiari aducându-i insulte cu caracter homofob.
Suporterii echipei naționale a Ungariei au ajuns în atenția celor de la UEFA și după meciul cu Germania, din a treia etapă a grupelor Euro 2020. Conform presei internaționale, forul european a deschis atunci o procedură disciplinară pentru a identifica incidentele cu potențial discriminatoriu care ar fi avut loc în timpul meciului de la Munchen, când fanii maghiari ar fi adresat insulte homofobe, cu trimitere la cererea nemților de a ilumina Fussdall Arena în culorile curcubeului, în semn de protest la adresa legislaţiei anti-LGBT promovate de unguri.
Campionatul European UEFA
Fanii Ungariei, din nou în atenția UEFA! Ce au făcut suporterii în meciul cu Germania de la Munchen
25/06/2021 LA 12:02
Campionatul European UEFA
Decizia luată de UEFA după ce ungurii i-au insultat pe Ronaldo și Mbappe la meciurile de la Euro
21/06/2021 LA 08:46