articol de Romeo Ene
Stanislav Cherchesov a fost demis de Federaţia Rusă de Fotbal, ca urmare a parcursului dezamăgitor de la Euro 2020. Rusia a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Belgia, Danemarca şi Finlanda. A reuşit să învingă Finlanda, însă a pierdut meciurile cu Belgia şi Danemarca de o manieră categorică.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Cherchesov, demis după cinci ani

Rusia a fost eliminată încă din faza grupelor la Euro 2020, însă selecţionerul Rusiei anunţase faptul că nu doreşte să plece. El a preluat naţionala după un alt parcurs dezamăgitor, la Euro 2016. Totuşi, Rusia a impresionat la Mondialul din 2018, acolo unde a ajuns până în faza sferturilor, unde a pierdut la loviturile de departajare în faţa Croaţiei.
Cherchesov avea un salariu de 2,5 milioane de euro pe an, iar bilanţul său pe banca Rusiei este de 25 de victorii şi 21 de înfrângeri. "Federația va începe să caute candidați pentru postul de selecționer care să pregătească echipa pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022”este anunțul președintelui Alexander Dyukov.
Stanislav Cherchesov (57 de ani) mai avea contract cu ruşii până în 2022 şi a fost portar al naţionalei, cu care a participat la Cupa Mondială din 1994 şi la Euro ’96. Presa din Rusia precizează că Joachim Low, Andre Villas-Boas sau Stefan Kuntz sunt câteva dintre numele de antrenori care l-ar putea înlocui pe Cherchesov. S-a remarcat la acest turneu final prin faptul că i-a răspuns lui Cristiano Ronaldo indirect. Mai exact, starul portughez îndepărtase 2 sticle de Coca-Cola din faţa sa, îndemnând la consumul de apă, iar selecţionerul rus a luat una dintre sticlele de Coca-Cola şi a început să bea cu poftă.
Dacă Frank de Boer a fost demis după parcursul Olandei, Joachim Low luase încă dinainte de disputarea turneului decizia de a pleca după 15 ani de la naţionala Germaniei.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11