articol de Romeo Ene
Gary Neville, fostul fundaş al lui Manchester United, consideră că Bukayo Saka ar trebui lăsat pe banca de rezerve în finala cu Italia deoarece "e prea mult pentru el". Acelaşi Neville este de părere că Marcus Rashford sau Jadon Sancho ar fi mult mai potriviţi într-un astfel de meci, ţinând cont de experienţa pe care au acumulat-o.
Gareth Southgate a arătat că are foarte multă încredere în jucătorul de 19 ani al lui Arsenal, acesta fiind titular în 4 din cele 5 meciuri pe care le-au disputat englezii până acum. Saka a jucat în optimea cu Germania şi în semifinala cu Danemarca, astfel rămâne de văzut ce decizie va lua Southgate pentru marea finală de pe Wembley.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Euro 2020. Saka, sub lupa lui Neville

La doar 19 ani, Bukayo Saka a primit foarte multă încredere din partea lui Southgate la acest turneu final, iar Neville, care şi-a ajutat naţionala să ajungă până în semifinalele Campionatului European din 1996, a declarat pentru Sky Sport: "Am fost de acord cu decizia lui Southgate de a-l readuce în primul 11 pe Saka în partida cu Danemarca pentru că am simţit că el a fost cel mai vioi jucător dintre toţi, alături de Raheem Sterling. Nu sunt sigur de faptul că va fi titular duminică. Cred că e prea mult pentru el.
După ce a realizat aseară, dar şi ţinând cont de evoluţia lui pe parcursul acestui turneu, cred că în finală vom vedea acolo pe altcineva. Mă uit la Italia care are jucători precum Chiellini şi Bonucci, cui nu i-ar plăcea să aibă parte de zone largi, pentru a reuşi să-ţi creezi ocazii de gol?
De fapt, cred că e genul de meci care i se potriveşte lui Rashford sau Sancho, care ar putea evolua alături de Sterling acolo în faţă. Cred că pe acea poziţie trebuie să fie jucători de viteză care să profite de spaţiile libere, aşa că nu cred că-l vom vedea pe Saka duminică în primul 11. Aveam 21 de ani la Euro 1996 şi eram absolut epuizat pe măsură ce treceau meciurile din turneu. Simt doar că duminică el ar putea lua loc pe bancă şi să fie introdus ulterior, ţinând cont că sunt şi alţi jucători proaspeţi care nu au evoluat în semifinala cu Danemarca", a încheiat Neville.
Sancho, care a semnat recent cu Manchester United, fiind adus de la Dortmund pentru 85 de milioane de euro, a fost titular într-un singur meci la Euro, sfertul cu Ucraina. În schimb, Marcus Rashford nu a fost niciodată titular la acest turneu final, el intrând de fiecare dată pe teren din postura de rezervă.
Saka are doar 7 meciuri în naţionala Angliei, dar a arătat poftă de fotbal în ultimele meciuri, iar acesta îşi doreşte cu siguranţă să fie titular la doar 19 ani într-o finală de Euro, pe care să o şi câştige. Din 1966 nu a mai ajuns Anglia în finala unui turneu final major.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11