articol de Romeo Ene
Mijlocaşul lui PSG a precizat că Italia va trebui să se concentreze asupra propriului joc pentru a reuşi să câştige competiţia. De cealaltă parte, Anglia este în premieră în finala unui Campionat European.
"Este un vis din copilărie pentru orice fotbalist. Cred că va fi o finală epică, istorică pentru ambele părţi", a precizat Verratti înainte de finala care va avea loc duminică, 11 iulie, pe Wembley.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Euro 2020: Verratti, încrezător înaintea finalei

Italienii, care au câştigat un singur Campionat European, cel din 1968, au renăscut la acest turneu final. Deşi nu a reuşit nici măcar să se califice la Campionatul Mondial din 2018, trupa lui Roberto Mancini are în prezent o serie-record de 33 de meciuri la rând fără înfrângere: "Există mult entuziasm în jurul Italiei. Nu am crezut în propriile forţe în trecut, dar cred că Italia revine la nivelul său", a precizat Verratti.
Italia va întâlni Anglia, naţională ce nu a câştigat niciodată vreun Campionat European, însă Squadra Azzurra nu a pierdut niciodată în finala unui turneu major. Ultimul duel direct între Anglia şi Italia a avut loc la Campionatul Mondial din 2014, atunci când italienii s-au impus cu 2-1, dar ambele naţionale au părăsit competiţia încă din faza grupelor.
"Cred că Anglia a făcut o treabă foarte bună. Sunt în finală pentru prima dată şi asta spune totul. Au primit un singur gol pe parcursul turneului, sunt o echipă foarte bună, foarte echilibrată. Mă bucur să evoluez împotriva lor pe un stadion mare, va fi o finală mare, iar noi ne dorim să câştigăm. Vom înfrunta o echipă foarte, foarte dură, care îşi doreşte la rândul ei să câştige", a avertizat mijlocaşul.
"Acest gen de meciuri sunt uşor de pregătit, pentru că ştim că toată lumea va da tot ce e mai bun, fie că vorbim de titulari sau rezerve. Suntem conştienţi de faptul că e posibil să nu mai trăim niciodată momente de acest gen. Trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi să lăsăm deoparte orice altceva. Aceste meciuri au o încărcătură aparte, dar sunt de părere că echipa care va juca cel mai mult dezinvolt va avea şanse mai mari de a câştiga", a încheiat Verratti la conferinţa de presă dinaintea finalei.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11