articol de Romeo Ene
A fost un rezultat neaşteptat în condiţiile în care lotul Spaniei este superior valoric Suediei. Spaniolii şi-au creat foarte multe ocazii de gol şi au avut 75% posesie, însă nu au reuşit să înscrie.
Luis Enrique, selecţionerul ibericilor, a comentat egalul naţionalei sale şi s-a arătat nemulţumit din cauza faptului că echipa sa a dominat meciul, şi-a creat multe oportunităţi, însă nu a reuşit să marcheze. El a vorbit despre Morata, care a ratat mai multe şanse, despre Suedia care s-a apărat mare parte din meci, dar şi despre ce urmează pentru spanioli la acest turneu final.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Luis Enrique, alături de Morata după ce a fost apostrofrat de fani

Alvaro Morata, atacantul lui Juventus, a fost înlocuit în minutul 66 cu Sarabia şi a fost huiduit de o parte din suporteri din cauza faptului că a ratat mai multe ocazii de a înscrie. Luis Enrique s-a bucurat de faptul că a fost aplaudat de unii suporteri şi nu a vrut să se gândească la cei care nu l-au susţinut pe atacant: ’’Am văzut că fanii l-au aplaudat. Trebuie să-mi îmbărbătez jucătorii, iar Morata este un jucător care îşi face treaba foarte bine atât în atac, cât şi în apărare.
Este adevărat că nu a avut succes în seara asta, dar are personalitate şi va trece peste, însă eu rămân cu cealaltă parte a fanilor care l-au aplaudat. Sper ca publicul să opteze pentru această opţiune şi să-l încurajeze.’’, a spus Luis Enrique, conform Marca. Selecţionerul Spaniei a comentat şi lipsa eficienţei în faţa porţii, Spania nereuşind să marcheze în meciul cu Suedia: ’’E discursul obişnuit, nu mă îngrijorează faptul că nu am înscris. În cele din urmă, reuşim să ne creăm şanse, iar asta înseamnă că facem lucrurile bine. Terenul nu ne-a ajutat, jucătorilor le-a fost destul de greu, nu este o scuză, este o realitate. Am avut ocazii şi nu le-am concretizat, am pierdut jocuri în acest mod, împotriva unor echipe, care cu puţin noroc au marcat un gol şi s-a terminat’’, a adăugat Enrique.
De asemenea, selecţionerul Spaniei s-a referit şi la schimbarea lui Morata, care a fost apostrofrat de mai mulţi suporteri din cauza faptului că a ratat mai multe ocazii, dar şi la ce urmează pentru spanioli: ’’Nu ne gândim să ne schimbăm tactica. Vom continua să pregătim următoarele meciuri, să dăm tot ce avem mai bun şi să ne îmbunătăţim jocul pe viitor. Toți jucătorii care au venit de pe bancă au contribuit cu ceva. Sunt foarte mulțumit de schimbări.
Au existat două reacţii în momentul schimbării lui Morata, una mai critică, iar alta, cu care rămân, în care i se scanda numele. A făcut un meci foarte bun în opinia mea, cu excepţia faptului că nu şi-a materializat şansele. Mi-aş fi dorit să le dedic fanilor o victorie’’, a spus Enriquie, potrivit Marca.

Spania, mult superioară în viziunea lui Enrique

Spania a dominat meciul cu Suedia, iar asta a remarcat inclusiv selecţionerul Enrique, care este de părere că ’’furia roja’’ a fost mult superioară nordicilor: ’’Am fost superiori unei echipe care s-a apărat tot meciul şi care s-a bazat doar pe mingile lungi. Este o remiză care ne dă un gust amar, atât mie, jucătorilor, cât şi fanilor, dar nu vom renunţa.
A fost un joc a cărui analiză este clară. Am fost mult superiori unui adversar care a decis să se închidă şi am avut destule ocazii pentru a câştiga această partidă, iar ceea ce nu a mers bine a fost faptul că nu am reuşit să concretizăm acele şanse.
Nu am prea multe de spus despre abordarea Suediei. Fiecare antrenor decide strategia pe care o abordează. Au jucat cum o fac de obicei împotriva noastră. Ei au avut două ocazii, însă noi am avut mult mai multe pentru a câştiga. Astăzi a fost un joc pe care nu l-am câştigat din cauza ghinionului.
Acesta este fotbalul, au mai rămas două jocuri şi ne dorim să câştigăm grupa, deşi fotbalul este foarte capricios’’.
Pentru Spania, urmează meciul cu Polonia care va avea loc pe 19 iunie, de la ora 22:00.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11