Italia are în palmares 4 titluri mondiale și unul european. Squadra Azzurra s-ar putea încorona pentru a 2-a oară "Regina Europei" dacă va trece în finala de la EURO 2021 de Anglia.
Misiunea italienilor nu va fi una deloc ușoară, deoarece vor juca practic în deplasare, meciul urmând a se disputa pe legendarul stadion Wembley din Londra.

Generația Italia '82, mesaj emoționant pentru jucătorii lui Mancini înaintea finalei de la EURO 2020

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Cu siguranță că Roberto Mancini și jucătorii săi au primit mii de mesaje de încurajare înaintea marelui meci din această seară, dar cu siguranță unul le-a stârnit mari emoții. Este vorba despre scrisoarea deschisă semnată de membri generației '82, care a adus Italiei cel de-al 3-lea titlu mondial, învingând Germania în ultimul act al turneului final care a avut loc în Spania. Coincidență sau nu, acel titlu mondial a fost câștigat pe data de 11 iulie, astfel că la fix 39 de ani Italia are șansa unui nou succes de răsunet.
"În ultimele săptămâni am regăsit în voi o parte din istoria noastră, sportivă și umană. Ne-am regăsit cu toții în curajul vostru, în pasiunea voastră, în sentimentul de apartenență, în impulsul vostru de a merge înainte după o perioadă dificilă.
Poveștile extraordinare nu sunt uitate niciodată pentru că nu se termină niciodată; devin emoții care rămân în timp, amintiri care se întăresc, trecând din inimă în inimă, din memorie în memorie. Va fi la fel și pentru voi.
Orice s-ar întâmpla, vă mulțumim că ne-ați făcut să retrăim toate aceste lucruri, că ne-ați făcut să ne simțim, încă o dată, tineri și neînfricați și că ați arătat că în fiecare italian există o forță profundă, mare și adesea imprevizibilă, care explodează în momentele dificile și o face totul posibil.
Îndrăzniți mereu, visați la viitorul pe care îl puteți construi. Și acum, mergeți la Londra, intrați pe acel teren și dați totul așa cum ați făcut întotdeauna... poveștile extraordinare nu se termină niciodată! Haideți băieți!", a fost mesajul transmis de generația Italia '82, redat de Gazzetta dello Sport.
De menționat că 4 dintre oamanii care au contribuit la triumful mondial din 1982 au decedat, astfel că mesajul transmis cu această ocazie a fost semnat de alți membri ai familiilor acestora. Printre ei s-a aflat și Paolo Maldini, al cărui tată, Cesare Maldini, a fost antrenorul secund al lui Enzo Bearzot la succesul de acum 39 de ani.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11