Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO Talks | Massimo Pedrazzini nu e surprins de evoluția Italiei, dar trage un semnal de alarmă

Nicu Savin

Actualizat 17/06/2021 la 15:30 GMT+3

EURO 2020 | Massimo Pedrazzini a analizat prestația Italiei din primele 2 partide de la Campionatul European, în cadrul emisiunii EURO Talks, care este în fiecare dimineață pe pagina de Facebook a Eurosport, cu începere de la ora 9:30.

Esultanza Italia durante il match contro la Svizzera a Euro 2020, 16 giugno 2021 (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Italia a avut un start fulminat la EURO 2020. Echipa lui Mancini le-a învins cu 3-0 atât pe Turcia, cât și pe Elveția, iar mulți specialiști consideră că Squadra Azzurra este printre marile favorite la câștigarea trofeului.
Deși nu toată lumea anticipa asta, Italia a impresionat în primele 2 meciuri, chiar dacă nu a avut adversari de prim calibru. Dacă pentru unii oameni de fotbal evoluția cvadruplei campioane mondiale este doar o "surpriză plăcută", pentru alții reprezintă doar o confirmare a progresului evident din ultimii ani, când, sub comanda lui Mancini, Italia a devenit invincibilă și a practicat un joc extem de plăcut.

Massimo Pedrazzini: "De acum încep meciurile grele"

Printre cei care nu sunt deloc surprinși de forța Italiei se află și Massimo Pedrazzini, fost antrenor în Liga 1, la FCSB, și actualmente angajat la Academia Viitorului.
Invitat la emisiunea EURO Talks, unde în fiecare dimineață, de la ora 9:30,sunt analizate partidele de la turneul final, Pedrazzini a declarat că Italia a lăsat o impresie extrordinară, dar a tras și un semnal de alarmă cu privire la ceea ce va urma în turneu, amintind că naționala țării sale de origine a fost mereu printre favorite, dar are în palmares un singur titlu european, în 1968.
"Dorința era mare, având în vedere cum s-au calificat (n.r. cu maxim de puncte în preliminarii). Un parcurs excelent în care nu a pierdut niciun meci. Cum au arătat în aceste prime 2 meciuri nu spun că a fost o surpriză, este ceva extraordinar de plăcut. Totuși, până să ajungi mai departe mai au mult de muncit, nu trebuie să fie prea multă bucurie. Să se bucure pentru jocul prestat, dar știm foarte bine că atunci când se adună multă oboseală și multă presiune poate deveni din ce în ce mai dificil.
Valoarea Italiei este mare, dar mi-ar fi plăcut să o văd împotriva unei echipe care pune mai multe probleme. De acum încep meciurile grele. Să nu uităm că Italia nu a mai câștigat trofeu din 1968! De fiecare dată arătăm bine, ajungem acolo și apoi se întâmplă ceva și ratăm titlul. Să dea Dumnezeu că o să fie anul cel bun!", a spus Pedrazzini în cadrul emisiunii EURO Talks.
Italia este deja calificată în optimile de finală ale Campionatului European și are nevoie să nu piardă contra Țării Galilor pentru a ocupa prima poziție în Grupa A. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla, Italia are șanse mari de a ajunge cel puțin în sferturi, urmând a fi cel mai probabil mare favorită în meciul din optimi.
Câștigătoarea Grupei A va juca în optimi contra locului secund din Grupa C și cum e greu de crezut că Olanda nu va câștiga acea grupă, Ucraina, Austria sau Macedonia de Nord vor porni cu șansa a 2-a împotriva Squadrei Azzurra. Dacă Italia va termina Grupa A pe locul doi, atunci va juca în optimi cu locul doi din Grupa B, iar cum Belgia va câștiga cel mai probabil acea grupă, adversara italienilor va fi Rusia, Danemarca sau Finlanda.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo