Alex Chipciu a trăit la intensitate maximă atât meciul cu Franța, de pe teren, dar și de pe banca de rezerve, dezamăgirea contra Albaniei. Cum s-a simțit campionul României vei afla mai jos chiar de la el.

Interviu exclusiv Eurosport, Alex Chipciu, despre Euro 2016

La ce te gândeai când se apropia meciul cu Franța?
Eram entuziasmat, ne calificasem după mulți ani la un turneu final și aveam posibilitatea să jucăm în deschidere.
Campionatul European UEFA
O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză - 2 final la Germania - Japonia. Cât a câștigat
24/11/2022 LA 10:26
Cum a fost să simțiți ca sunteți aproape de un egal cu francezii?
Nu știu cum s-a vazut la tv, dar în teren aveam senzația că putem scoate un egal sau chiar mai mult, a fost un meci foarte bun făcut de noi.
Ce ți-ai spus când Payet a dat golul de 2-1?
Eram la 1 metru de el, câteodată simți când e lovită mingea perfect și că o să fie gol, așa a fost și atunci, un eurogol. Mi-a părut rău pentru că toți jucătorii se autodepașiseră și făcusem un efort fantastic .
Ce ne-a lipsit în meciul cu Albania?
Eu, personal, cred că agresivitatea! Cu siguranță, Albania era mult sub noi ca valoare, dar au fost mult mai agresivi, acolo am pierdut lupta .
Daca ai da timpul înapoi, ce ai schimba dîn acel meci?
Eu n-aș putea să schimb nimic pentru că n-am jucat, dar țin minte că la pauză le-am spus lui Stanciu și Popa măcar să-i lovească dacă nu putem să-i batem, pentru că nu suport să vad că cineva e mai agresiv pe teren.
Care a fost cel mai greu moment de la turneu?
Cred că au fost 2 momente, unul după meciul cu Albania, cu siguranță, dar și după meciul cu Elveția am fost foarte dezamăgiți, ne creasem foarte multe ocazii contra unei echipe de o valoare mai mare decât a noastră, o victorie în acel meci schimba și soarta partidei contra Albaniei.
Ce vă spuneați între voi înainte de meciul cu Franța?
Cum am spus și la prima întrebare, eram foarte entuziaști , nu ne mai califcasem de mult timp la un turneu final și eram dornici să înceapă competiția.
Ce înseamnă pentru tine prezența la un turneu final?
Cred că atunci nu ne-am dat seama ce înseamnă, dar acum trecând anii și văzând că e din ce în ce mai greu să te califici la un turneu final, altfel apreciem acel Euro. Chiar citeam ieri un articol că ne-am calificat fără înfrângere la Euro 2016, dar și în condițiilea astea, la acel moment toată lumea spunea că am avut grupa slabă și că nu suntem așa buni. Cred că azi am vedea cu alți ochi.
Cum e să vezi Euro la Bucuresti, dar fără România?
E dureros să nu fim acolo, mai ales că am avut încă o șansă datorită parcursului din Nations League, dar astea e condiția fotbalului romanesc în acest moment.
Spune-mi cine crezi că va lua Euro și cine crezi că va fi golgheter.
Nu m-am gândit până acum, cred că Franța și Germania sunt cele mai puternice, iar golgheter aș vrea să iasă Ronaldo. 😈
Campionatul European UEFA
Reacția lui Mourinho, după ce Japonia a întors scorul și s-a impus cu Germania, la Mondial
24/11/2022 LA 10:03
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22