Falemi

Credit imagine: Eurosport

Lecție de management a germanilor!

"Low nu a schimbat nimic de la meciul cu Franța. Hummels, dupa auto-goluul cu care au pierdut partida de debut, la noi, ar fi fost ostracizat indefinit.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
La pauză ar fi fost schimbat, în urma unei reacții emoționale, la nervi, tipic balcanică. Low nu s-a dezis de el.
Așa răspunde o echipă mare și un manager mare, în fața unui eșec. Reacționează LOGIC, NU EMOȚIONAL. Nu-și pune cenușă în cap, nu dă vina pe jucători ( multi n-o fac public, dar în vestiar se răzbună).
Low a făcut o demonstrație practică de normalitate. I-a dat credit în continuare lui Hummels și, mai mult decât atât, nu a schimbat echipa, după înfrângerea din primul meci. În felul ăsta le-a dat jucătorilor săi cea mai mare dovadă de încredere, le-a dat moral pentru înfruntarea cu Portugalia, campioana la zi. Așa face un manager mare, simte momentul și știe când să meargă pe mâna oamenilor săi, chiar în momentele în care aceștia greșesc.
De ce patru?
Mentalitatea a făcut diferența! Germania - Portugalia a fost stil pe stil, doar că nemții au mai multă forță, viteză, și, ceea ce s-a simțit foarte mult ieri după-amiază, mentalitate de echipă mare!
Pe hârtie, mjlocul Portugaliei este la fel de valoros ca cel al Germaniei. Pereira, B.Silva, B.Fernandes, W.Carvalho, D.Jota; adică PSG - MAN CITY - MAN UNIDED - REAL BETIS – LIVERPOOL. De partea cealaltă - Gosens, Kroos, Gundogan, Kimmich, Muller și Havertz; adică ATALANTA- REAL MADRID - MAN.CITY - BAYERN - BAYERN – CHELSEA. În benzi, portughezii poate stăteau chiar mai bine, cu Semedo - B. Silva vs Gosens - Rudiger pe o parte, iar pe cealaltă parte: Guerreiro + Jota vs Kimmich + Ginter. Germania a început, tare, impunând un ritm de joc intens, încă din primul minut, știind că are nevoie să câștige.
Dar B.Silva, pe tranziție pozitivă, a speculat rapid așezarea avansată a celor 3 fundași centrali ai nemților, Rudiger, Hummels și Ginter. A sesizat spațiul imens dintre Ginter și Kimmich (prins foarte avansat de diagonala portughezului) și a schimbat jocul la Jota, care și-a facut preluare scurtă spre poartă și l-a servit pe Ronaldo, în fata porții.
După gol, Germania a reacționat ca o echipă mare, nu s-a pierdut cu firea, a jucat pe calitățile avute: A presat! Nemții au împins jocul, au pus presiune în continuare pe fundașii portughezi, prin demarcările în adancime ale lui Gnabry și ale interilor: Havertz și Muller. Iar în minutul 35, au găsit o breșă în apărarea portugheză, pe partea lui Semedo: Gosens a primit o diagonală, a jucat din prima în fata porții către Havertz, dar Ruben Dias a fost ghinionist, trimițând balonul în propria poartă.
Presiunea a continuat , iar în minutul 39 atacanții germani au mai găsit o breșă în zidul lui Pepe și au forțat încă un autogol portughez. Pentru Low a fost bine că au intrat cu avantaj la pauză. La 1-1 și, mai ales, dacă ar fi fost conduși, germanilor le-ar fi fost greu să întoarcă partida. În finala de la Euro2016, acasă, Franța nu a putut să învinga Portugalia, după ce lusitanii au marcat primii.

De ce două și nu mai puține?

Când Germania joacă cu teamă și respect pentru adversari, dă multe goluri, dacă poate, să fie sigură de victorie și să-și facă meciul ușor: Vezi 7-1 cu Brazilia de la Mondialul din 2014.
Așa a făcut și de data asta, a început tare, a întors rezultatul, doar că la 4-1 Low a facut o mișcare neașteptată. L-a scos pe omul meciului, Gosens, cel care l-a "ucis" pe Semedo și apărarea portugheză, făcând trei goluri. Gestul acesta în limbaj de vestiar, pe limba fotbalului, înseamnă: "Hai că suntem prea buni pentru voi. Gata, nu vă mai dăm. Uite că îl scot pe ăsta care v-a făcut probleme!".
Portughezii au forțat, din orgoliu, nemții s-au relaxat și așa a apărut golul doi, în poarta lui Neur, iar Ronaldo și ai lui au prins curaj. Au urmat 10 minute puțin complicate, în care germanii s-au întrebuințat, ca să tempereze elanul ibericilor și să blocheze acțiunile la poarta lor. S-au așezat ordonat pe două linii și au jucat tare fiecare minge. Rezervele intrate în joc au trebuit să facă față ritmului și să țină de rezultat.

Ronaldo nu e Lewandovski sau Muller

Cei doi, efectiv, își cară echipele spre victorie, se bat, se iau la trântă cu adversarii, joacă faza defensivă, faultează, nu stau doar în preajma careului pentru a finaliza. Ronaldo nu mai este dispus sa facă "munca de jos", cea care l-a facut mare, pentru a-și ajuta echipa să câștige.
Demarcările pe benzi, de la jumătatea terenului, accelerările cu mingea la picior, dinspre 40 de metri spre poarta adversă, cu 2-3 adversari după el, sprinturile înapoi ca să recupereze mingea l-au facut CR7. Desigur ca Ronaldo este un foarte mare finalizator, însă echipa avea nevoie de el, de experiența și energia lui, mai mult în zona de mijloc sau în bandă decât în față, acolo unde a fost greu sa găsească spații și sa finalizeze.
Dacă Ronaldo se implica precum o fac Muller sau Lewandovski, Portugalia putea juca de la egal la egal cu Germania; așa însă, ibericii s-au limitat să speculeze și nu le-a ieșit. În era CR7, cu Germania nu le-a ieșit niciodată".
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04