Italia s-a impus după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala Euro 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii nu au renunțat, iar în minutul 67, Leonardo Bonucci a adus egalarea (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).
Cele două echipe nu au mai înscris, iar campioana a fost decisă la loviturile de departajare, acolo unde ambele echipe au traversat clipe extrem de tensionate. Chiar dacă au condus cu 2-1, englezii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var, trimițând trofeul la Roma.

Fotbaliștii lui Southgate, la pământ după finala EURO pierdută în fața Italiei

Liga Națiunilor UEFA
Istvan Kovacs, lăudat în Gazzetta dello Sport pentru prestația de la Germania - Italia
15/06/2022 LA 12:39
După meci, fotbaliștii Angliei nu și-au putut stăpâni lacrimile. Harry Kane, unul dintre liderii trupei conduse de Gareth Southgate, a recunoscut că nu va putea uita niciodată înfrângerea încasată aseară în finala cu Italia: "Nu am putut da mai mult, băieții au făcut tot ce erau în stare.
Este cel mai îngrozitor sentiment când pierzi la penalty-uri. Nu a fost seara noastră, dar am făcut un turneu fantastic și trebuie să rămânem cu capul sus. Italia e o echipă mare. Noi am avut un start perfect, dar apoi ne-am retras prea mult. Iar la penaltyuri e posibil orice, oricine poate rata. Câștigăm împreună, pierdem împreună. Dar probabil, acest lucru ne va durea toată viața", a declarat Harry Kane după meci.
Liga Națiunilor UEFA
Ce a zis Gareth Southgate după înfrângerea cu Ungaria! Fanii i-au cerut demisia selecționerului
15/06/2022 LA 08:44
Liga Națiunilor UEFA
Alte două șocuri în Liga Națiunilor: Anglia – Ungaria 0-4 și Germania - Italia 5-2
14/06/2022 LA 20:42