Italia s-a impus după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala Euro 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii nu au renunțat, iar în minutul 67, Leonardo Bonucci a adus egalarea (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).
Cele două echipe nu au mai înscris, iar campioana a fost decisă la loviturile de departajare, acolo unde ambele echipe au traversat clipe extrem de tensionate. Chiar dacă au condus cu 2-1, englezii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var, trimițând trofeul la Roma.

Fotbaliștii lui Southgate, la pământ după finala EURO pierdută în fața Italiei

International friendlies
Chiellini și-a anunțat retragerea de la națională! Care va fi ultimul meci în tricoul Italiei
26/04/2022 LA 09:30
După meci, fotbaliștii Angliei nu și-au putut stăpâni lacrimile. Harry Kane, unul dintre liderii trupei conduse de Gareth Southgate, a recunoscut că nu va putea uita niciodată înfrângerea încasată aseară în finala cu Italia: "Nu am putut da mai mult, băieții au făcut tot ce erau în stare.
Este cel mai îngrozitor sentiment când pierzi la penalty-uri. Nu a fost seara noastră, dar am făcut un turneu fantastic și trebuie să rămânem cu capul sus. Italia e o echipă mare. Noi am avut un start perfect, dar apoi ne-am retras prea mult. Iar la penaltyuri e posibil orice, oricine poate rata. Câștigăm împreună, pierdem împreună. Dar probabil, acest lucru ne va durea toată viața", a declarat Harry Kane după meci.
Cupa Mondială FIFA
Cine are cele mai mari șanse să devină golgheterul CM din Qatar! Mbappe, doar al treilea
04/04/2022 LA 07:07
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02