Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gazzetta dello Sport susține că știe de ce a primit de fapt Anglia penalty-ul controversat

Vlad Dumitrescu

Publicat 08/07/2021 la 17:20 GMT+3

Gazzetta dello Sport a scris astăzi că Anglia a primit penalty-ul controversat în semifinala cu Danemarca doar pentru că UEFA a dorit să îl răsplătească pe Boris Johnson pentru rolul său în lupta cu Super Liga Europeană.

England's forward Harry Kane (R) reacts during the UEFA EURO 2020 semi-final football match between England and Denmark at Wembley Stadium in London on July 7, 2021

Credit imagine: Getty Images

Anglia a învins Danemarca cu 2-1 și s-a calificat în finala Euro 2020 iar golul victoriei a venit în urma penalty-ului executat de Harry Kane. Vârful lui Spurs a ratat inițial însă a fost primul la respingerea lui Schmeichel și a marcat ulterior.
Gazzetta dello Sport susține că Anglia a primit aceste penalty ”foarte generos” ca o favoare pentru premierul britanic Boris Johnson, cel care a fost prezent în tribunele Wembley la meciul cu Danemarca.
Mai devreme în acest an, lumea fotbalului a fost zguduită de vestea că unele dintre cele mai mari echipe din Europa - inclusiv Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham - plănuiau să iasă din Champions League și Europa League pentru a-și forma propria competiție, fără retrogradare, Super Liga Europeană.
Proiectul a fost criticat aspru iar Johnson a declarat public că aceste planuri sunt similare cu cele ale unui cartel de droguri iar Johnson a insistat că guvernul britanic va face tot ce poate pentru a opri Super Liga.
Gazzetta a scris astăzi că faultul asupra lui Sterling la faza penalty-ului a fost ”inexistent”. Italienii nu au fost singurii furioși din cauza deciziei UEFA, scrie Daily Mail. Un fan a fost atât de revoltat încât a creat o petiție prin care cere UEFA rejucarea partidei.

STERLING, ÎNTREBAT DACĂ A FOST PENALTY LA FAZA DECISIVĂ DIN ANGLIA - DANEMARCA

Danemarca a rezistat impresionant în fața unei formații, Anglia, mult mai bine cotată. La finalul primei reprize de prelungiri, după 1-1 în timpul regulamentar, formația lui Southgate a primit un penalty din care s-a stabilit scorul final.
Fostul mare arbitru englez, Mark Clattenburg, a dezvăluit că nu a fost, în opinia sa, penalty, însă Sterling e sigur că a fost faultat de unul dintre fundașii danezi.
"Am intrat în careu, iar adversarul a întins piciorul drept și m-a atins, a fost penalty clar. În rest, este prima oară când încasăm gol la acest turneu și am dat dovadă că putem reveni și câștiga meciul.Știam că suntem mai puternici, iar danezii vor ceda. A fost o evoluție de zile mari", a declarat Sterling după meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo