Italia s-a impus duminică seară după loviturile de la 11 metri în fața Angliei, în finala EURO 2020, și a câștigat pentru a doua oară în istorie trofeul de campioană a Europei. Englezii au deschis scorul cu cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European (Shaw, după un minut și 57 de secunde), dar italienii nu au renunțat, iar în minutul 67, Leonardo Bonucci a adus egalarea (cel mai în vârstă marcator într-o finală de Euro, 34 de ani și 71 de zile).
Cele două echipe nu au mai înscris, iar campioana a fost decisă la loviturile de departajare, acolo unde ambele echipe au traversat clipe extrem de tensionate. Chiar dacă au condus cu 2-1, englezii au fost învinși după ce trei dintre jucătorii trimiși în teren de Gareth Southgate (Rashford, Sancho și Saka) au ratat de la punctul cu var, trimițând trofeul la Roma.

Gerard Pique, convins că Italia a fost favorizată în finala EURO 2020 cu Anglia

International friendlies
Chiellini și-a anunțat retragerea de la națională! Care va fi ultimul meci în tricoul Italiei
26/04/2022 LA 09:30
Gerard Pique s-a retras de la echipa națională a Spaniei, însă a urmărit finala EURO 2020 cu sufletul la gură. Atât în semifinala cu Spania, cât și în finala cu Anglia, italienii au ajuns la loviturile de departajare, acolo unde au avut șansa de a executa penalty-ul primii. Fundașul catalan crede că șansta Italiei a stat în faptul că au executat primii.
"Italia a meritat să câștige Euro 2020. Felicitări! Cea mai bună națională din întreaga competiție. Dar faptul că au șutat din nou primii la penalty-uri i-a ajutat. E evident. Le-a oferit șansa să rateze o dată și încă să fie în joc. Același lucru s-a întâmplat și contra Spaniei", a scris Pique, pe Twitter.
Cupa Mondială FIFA
Cine are cele mai mari șanse să devină golgheterul CM din Qatar! Mbappe, doar al treilea
04/04/2022 LA 07:07
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02