Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gestul de 3 secunde al lui Ronaldo duce la pierderi de 4 miliarde de euro pentru Coca Cola

Cristian Mihală

Publicat 16/06/2021 la 12:50 GMT+3

Gestul lui Cristiano Ronaldo de a înlătura două sticle de Coca Cola de pe masa din sala de conferințe de la partida Ungaria - Portugalia 0-3 a adus companiei pierdereri de 4 miliarde de euro la bursă.

Moment: Euro 2020 Ronaldo Water

Credit imagine: SNTV

Înainte de confruntarea cu Ungaria, în care a marcat o dublă, devenind golgheterul all-time al Euro, CR7 a fost protagonistul unei faze care a făcut înconjurul lumii. Ajuns în sala de conferințe, lusitanul a văzut că are în față două sticle de Coca-Cola, pe care le-a ascuns. "Beți apă!", a fost mesajul vârfului portughez, iar imaginile au fost preluate de presa din întreaga lume.
Potrivit eurosport.co.uk, gestul lui Ronaldo a adus pierderi uriașe companiei, pe termen scurt. Imediat, acțiunile au scăzut la bursă de la 56,10 dolari la 55,22. Ca atare, Coca Cola a pierdut 4 miliarde de dolari, valoarea totală a acțiunilor scăzând de la 242 de miliarde la 238 în timp record.
Acesta este efectul produs pe termen scurt de atitudinea avută de CR7, însă specialiștii în marketing trebuie să stabilească dacă, în perspectivă, compania are pierderi sau dimpotrivă. Pentru că imaginile au fost preluate de sute de țări și au ajuns la sute de milioane de oameni. Publicitatea, chiar și negativă, ar putea influența totuși pozitiv, în viitor, vânzările.

Ronaldo are vârsta biologică a unui tânăr de sub 25 de ani

Deși a împlinit 36 de ani, CR7 a fost mereu interesat să își prelungească suficient de mult cariera încât să doboare toate recordurile pe care și le-a propus.
A conștientizat rapid că pentru a face acest lucru are nevoie să fie ferit de accidentări, dar și că are nevoie de o viață extra-sportivă fără excese.
Astfel, anul trecut, un studiu făcut de medicii italieni au arătat faptul că Ronaldo are vârsta biologică a unui atlet de sub 25 de ani. Lucru de înțeles, în contextul în care lusitanul face de 3-5 ori pe săptămână pilates, se odihnește corespunzător și are o dietă exemplară, fără grăsimi sau zaharuri.
De altfel, starul Portugaliei a admis că și-a educat copiii în acest spirit al alimetanției sănătoase, făcându-le observație de fiecare dată când consumă chipsuri sau băuturi carbogazoase.
După victoria cu Ungaria, pentru lusitani urmează prima finală din "grupa morții": va juca sâmbătă, de la ora 19:00, cu Germania.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo