Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Țara Galilor obține o victorie meritată cu Turcia după golurile marcate de Ramsey și Roberts

Vlad Dumitrescu

Publicat 16/06/2021 la 20:57 GMT+3

Țara Galilor s-a impus cu 2-0 în fața Turciei grație golurilor marcat de Aaron Ramsey și Connor Roberts.

Aaron Ramsey gives Wales the lead

Credit imagine: Getty Images

Țara Galilor a venit la această partidă cu o singură idee: vor fi nevoiți să joace în deplasare. Se știu legăturile apropiate între Azerbaidjan și Turcia astfel că naționala turcă știa că va avea parte de susținerea oamenlor din tribună.
Cu toate acestea, numărul mare al celor care îi susțineau nu i-a îndemnat pe turci să schimbe abordarea față de meciul cu Italia. Turcii au preferat să stea în defensivă și să aștepte ocazia unui contraatac care în prima parte a meciului nu a venit.
Galezii au dominat partida, dar nu au reușit să penetreze apărarea turcă inițial. Gareth Bale și Aaron Ramsey au fost peroculoși constant, însă finalizarea ultimului nu a fost mereu cea mai fericită.
În cele din urmă, cu trei minute înainte de finalul primei reprize, Gareth Bale a plasat o pasă parcă cu mâna peste defensiva adversă, o minge sublimă trimisă da jucătorul lui Real Madrid de care a profitat Aaron Ramsey. Fotbalistul lui Juventus a preluat perfect și a finalizat impecabil pentru a deschide, meritat, scorul.
Repriza a doua a continuat în același ritm și se părea că totul era deja decis atunci când galezii au primit penalty în minutul 60. Unul obținut ușor de Gareth Bale și ratat la fel de ușor de fotbalistul împrumutat la Tottenham sezonul trecut. Bale a trimis cu mult peste poartă, o execuție care a amintit de cea a lui David Beckham la Euro 2004.
În cele din urmă însă, ratarea lui Bale nu a mai contat pentru că galezii, deși au cedat inițiativa spre final de meci, au reușit să obțină în final cele trei puncte și să treacă temporar pe primul loc în grupă, cu patru puncte după două etape, după ce Connor Roberts a dublat avantajul galezilor prin reușita din prelungiri.
Italia are trei puncte și va juca de la 22:00 cu Elveția, cea care are un punct. Turcia nu are niciun punct după primele două etape și este, practic, eliminată de la turneu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo