Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Goran Pandev și-a anunțat retragerea de la națională! Ce a spus înaintea meciului cu Olanda

Bianca Dumitru

Publicat 21/06/2021 la 11:03 GMT+3

Macedonia de Nord va rămâne, după Euro 2020, fără unul dintre cei mai importanți jucători. Goran Pandev a anunțat că se va retrage de la echipa națională după acest turneu final al Campionatului European.

Wird nach der EM aus der Nationalmannschaft von Nordmazedonien zurücktreten: Goran Pandev

Credit imagine: Getty Images

Goran Pandev, în vârstă de 37 de ani, a anunțat că se va retrage de la echipa națională a Macedoniei de Nord după Euro 2020. Ultimul meci al căpitanului este programat astăzi, de la ora 19:00, în compania Olandei, Macedonia de Nord fiind deja eliminată de la turneul final.
Atacantul a vorbit, la conferința de presă dinaintea ultimei etape a grupelor Euro 2020, despre momentul în care a ales să își încheie aventura la echipa națională, lăsând să se înțeleagă că se gândește chiar să pună punct întregii sale cariere de fotbalist.
"Va fi ultimul meu meci pentru echipa naţională, deoarece este un moment bun pentru a-mi încheia cariera internaţională. Această generaţie poate aduce multă bucurie naţiunii în viitor şi cred că este capabilă să se califice şi la Cupa Mondială. Meciul va fi special şi sper într-o performanţă bună de adio.
Probabil că voi termina în curând şi cariera mea de club, dar pentru echipa naţională este cu siguranţă sfârşitul, pentru că a juca pe două fronturi la 38 de ani este prea mult", a declarat Goran Pandev, care este cel mai bun atacant și cel mai selecționat jucător al Macedoniei de Nord, având până în acest moment 120 de selecții și 38 de goluri în tricoul primei reprezentative.

Avantaj pentru România

După retragerea lui Pandev de la națională, România va scăpa de un adversar puternic, cele două naționale urmând a se înfrunta în septembrie, la Skopje, în returul contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022. În meciul tur din septembrie, 'tricolorii' s-au impus cu 3-2, dar Macedonia de Nord are mai multe puncte decât România în clasamentul grupei J după primele 3 etape, reușind o victorie surprinzătoare în fața Germaniei, scor 2-1, primul gol al partidei fiind marcat de Pandev.
Clasamentul grupei J după primele trei etape ale preliminariilor CM 2022
  • 1. Armenia 9p
  • 2. Germania 6p
  • 3. Macedonia de Nord 6p
  • 4. România 3p
  • 5. Islanda 3p
  • 6. Liechtenstein 0p
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo