Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iordănescu, replică dură pentru Lucescu: "E cea mai mare prostie pe care putea să o spună"

Cristian Mihală

Actualizat 23/06/2021 la 10:23 GMT+3

Anghel Iordănescu a făcut o declarație destul de acidă la adresa lui Mircea Lucescu, după ce acesta a venit cu propunerea ca Marco Rossi, actualul antrenor al naționalei Ungariei, să preia banca naționalei României.

Mircea Lucescu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Răzvan Circeag
Marco Rossi este propunerea lui Mircea Lucescu pentru postul de selecționer al României, ocupat în prezent de Mirel Rădoi. "Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor", a declarat "Il Luce" la finalul partidei Austria - Ucraina, desfășurată la București, în cadrul EURO 2020.
Anghel Iordănescu nu a ratat ocazia și l-a taxat pe Lucescu pentru afirmația făcută. Exemplul Daum ar trebui să fie lecție pentru toți, crede "Generalul", dare nu crede că un tehnician străin e o soluție pentru prima reprezentativă.
"E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu! Chiar nu mă așteptam să facă o asemenea afirmație. Ce poate să garanteze antrenorul actual al Ungariei? S-a mai făcut o greșeală cu Daum, a fost cea mai mare eroare pe care a făcut-o Federația. În primul rând, Mircea Lucescu a făcut această afirmație doar din punctul de vedere al relației pe care o are cu respectivul selecționer. Deocamdată, fotbalul românesc are nevoie de un selecționer valoros, cu experiență, dar român, care cunoaște foarte bine competiția noastră internă, tradiția, jucătorii. Din punctul meu de vedere, fotbalul românesc a avut posibilitatea să-i angajeze în perioada asta pe Gică Hagi, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu”, a declarat Iordănescu la Digi Sport.

Cine este Marco Rossi

Antrenorul italian este omul momentului în fotbalul maghiar, după ce a reușit să îi califice pe aceștia la EURO 2020 și să presteze un joc decent, având în vedere grupa extrem de puternică în care se află Ungaria. În primul meci, ungurii au pierdut la scor în fața campioanei en-titre, Portugalia, însă au cedat abia pe final, iar în următorul meci au reușit o remiză importantă în fața campioanei mondiale, Franța. În următoarea etapă, ultima din faza grupelor, vor întâlni selecționata Germaniei.
Lucescu și Rossi se cunosc din perioada Brescia, când actualul selecționer al Ungariei era jucător sub comanda lui Mircea Lucescu.
12 trofee a câștigat Anghel Iordănescu în cariera de antrenor, iar ca selecționer al României a reușit 4 calificări la turneele finale: 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016).
Mircea Lucescu a reușit să cucerească ca antrenor un număr impresionant de 35 de trofee, fiind depășit doar de legendarul Sir Alex Ferguson, cu 49 de trofee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo