Mulți au discutat înainte de Italia - Țara Galilor 1-0 despre un "biscuit" în meciul direct, în contextul în care un egal le-ar fi dus pe ambele echipe în prima rundă eliminatorie. Mancini a negat categoric asta la conferința de presă, însă a aliniat o formație plină de rezerve, care au generat suspiciuni suplimentare.
Chiar și cu atât de mulți jucători de plan secund, Italia a arătat extrem de articulat și a presat în permanență poarta lui Ward. Unicul gol al meciului a venit pe final de primă repriză, când Pessina, aflat la primul său meci de la turneul final, a reluat elegant centrarea, din lovitură liberă, a lui Verratti. Accidentat în primele două partide din grupă, și starul lui PSG a bifat azi primele minuite de la Euro 2020.

Hațegan, "dublă" la Euro, după Italia - Țara Galilor

Fotbal
Newcastle pune la bătaie 80 de milioane de euro pentru transferul iernii în Europa
21/11/2021 LA 16:11
Cu 17 goluri spre poartă, Italia a obținut o victorie mai clară decât o arată scorul. La acest lucru a contribuit, poate, și Hațegan, galezii evoluând in minutul 55 în "10", după eliminarea lui Ampadu. Apărătorul galezilor a avut o intrare cu talpa înainte, extrem de dură, la Bernardeschi, decizia românului justificându-se în totalitate. Hațegan a arătat astfeș al doilea său cartonaș roșu de la acest turneu final, după ce l-a elimiant pe Krychowiak pentru cumul de galbene, în Polonia - Slovacia 1-2.
De notat că pe final Bale a avut șansa să egaleze, dar a ratat cu seninătate din poziție foarte bună. Jucătorul lui Real Madrid a tras mult peste, din voleu, confirmând că este într-o mare eclipsă de formă la finalizare. Servant ideal la acest turneu final, galezul a ratat o ocazie uriașă cu Elveția, pentru ca în partida cu Turcia să nu găsească plasa porții, din penalty.

Elveția, lecție de fotbal pentru Turcia

Chiar și așa, înfrângerea îi asigură Țării Galilor locul secund în grupă și calificarea în optimi. Asta pentru că Elveția a învins la doar două goluri pe Turcia (3-1). Cum meciul direct s-a încheiat la egalitate, cele două formații (Țara Galilor și Elveția) au fost despărțite de golaveraj, mai bun pentru elevii lui Page.
Shaqiri a fost omul meciului cu Turcia, reușind o dublă. Și Zuber a avut o prestație excelentă, pasând decisiv la toate cele trei reușite ale elvețienilor.
Italia, care și-a câștigat pentru a doua oară în istorie toate meciurile în grupă la Euro (precedentul a fost în 2000, când squadra azzurra a ajuns în finală), va evolua în optimi cu Ucraina sau Austria (ocupanta locului doi din grupa C), pe Wembley.
Țara Galilor va întâlni Rusia, Finlanda sau Danemarca, în funcție de configurația finală din grupa Belgiei.
Cu 4 puncte obținute în grupe, Elveția are și ea șanse reale să meargă mai departe din postura de ocupantă a unuia din cele mai bune 4 locuri 3. Dar va trebui să aștepte terminarea tuturor grupelor pentru a ști cu siguranță dacă ajunge și ea în optimi.
Clasament final grupa A
Fotbal
743 milioane de euro costă primul "11" al jucătorilor care pot rata Mondialul. Nume uriașe pe listă
18/11/2021 LA 10:29
Liga
Real Madrid va economisi 60 de milioane de € în vara viitoare, prin despărțirea de 3 rezerve
17/11/2021 LA 18:52