Articol scris de Romeo Ene
Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate astăzi că Italia şi Austria au fost informate de UEFA că nu se vor putea antrena vineri pe Wembley.
Decizia luată de UEFA vine ca urmare a faptului că Wembley va găzdui mai multe meciuri la acest turneu final şi este necesară protejarea stării gazonului, care va fi uzat din ce în ce mai mult pe parcursul meciurilor.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
Prin urmare, Italia şi Austria încearcă să găsească un teren de antrenament alternativ pe care să se pregătească de partidă după ce vor ateriza la Londra. Această decizie vine în urma unor discuţii referitoare la posibilitatea ca Wembley să piardă găzduirea finalei din cauza creșterii numărului de cazuri de covid.

Ultimele 3 meciuri de la EURO 2020 se vor juca pe Wembley

UEFA a confirmat însă faptul că stadionul Wembley va putea găzdui 60.000 de spectatori în semifinale, dar şi la finala Campionatului European de luna viitoare. În această săptămână au existat temeri cu privire la faptul că Londra ar putea pierde dreptul de a găzdui finala competiţiei din cauza îngrijorării legate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, precum şi a regulilor de carantină.
S-a vehiculat faptul că finala s-ar fi putut muta la Budapesta sau Roma, fiind variantele de rezervă luate în considerare de UEFA. Cu toate acestea, s-a confirmat acum faptul că Wembley va găzdui ultimele 3 meciuri ale turneului final, iar legendarul stadion va putea fi ocupat în proporţie de 75%.
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a salutat această decizie și a mulțumit guvernului britanic pentru implicare: "Acest turneu a fost un far de speranță pentru a-i liniști pe oameni că ne întoarcem la un mod de viață mai normal, iar acesta este un pas în continuarea acestui drum", a spus el.
Semifinalele Euro 2020 au loc pe 6, respectiv 7 iulie, iar finala se va disputa pe 11 iulie.

Programul optimilor de finală de la EURO 2020

SÂMBĂTĂ 26 IUNIE
Țara Galilor - Danemarca (19:00, Johan Cruyff ArenA)
Italia - Austria (22:00, Wembley)
DUMINICĂ 27 IUNIE
Olanda - Cehia (19:00, Puskas Arena)
Belgia - Portugalia (22:00, La Cartuja Stadium, Sevilla)
LUNI 28 IUNIE
Croația - Spania (19:00, Parken Stadium, Copenhaga)
Franța - Elveția (22:00, Național Arena)
MARȚI 29 IUNIE
Anglia - Germania (19:00, Wembley)
Suedia - Ucraina (22:00, Hampden Park, Glasgow)
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11