Ungaria - văzută fără vreo șansă în grupa de foc de la Euro - a fost la câteva minute de optimile de finală. Maghiarii au condus cu 1-0 şi 2-1, după golurile lui Adam Szalai (minutul 11) şi Andras Schaefer (68), dar Germania a revenit, prin Kai Havertz (66) şi Leon Goretzka (84). Germania a încheiat pe locul 2, cu 4 puncte, câte a avut şi Portugalia, ocupanta locului 3, echipă care a fost învinsă de Mannschaft în meciul direct (4-2). Franţa, cu 5 puncte, a câştigat grupa, considerată cea mai puternică de la această competiţie, iar Ungaria, cu 2 puncte, s-a clasat pe ultimul loc.
Pe banca Germaniei de 15 ani, Joachim Low a fost impresionat de modul în care s-au comportat maghiarii la acest turneu final.
"Ungurii au parcat autobuzul, s-au aruncat după fiecare minge, au luptat incredibil în fiecare fază. S-au închis perfect, din acest punct de vedere va fi un joc mult mai deschis împotriva englezilor", și-a început Low discursul, la conferința de presă de după partidă.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Euro 2020 | Low: "Cu Ungaria, a fost unul dintre cele mai grele meciuri"

Tehnicianul german a dezvăluit că disputa de la Munchen a fost una dintre cele mai grele din carieră, grație abnegației arătate de adversară și e convins că optimea cu Anglia - derby-ul acestei faze, la Euro 2020 - va arăta altfel. Chiar dacă au o apărare ermetică, britanicii nu se vor organiza atât de bine precum echipa lui Marco Rossi, e convins Low.
"A fost unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am jucat. Dar am știut asta din timp, ne așteptam să luptăm din greu. Știam, de asemenea, că nu vom avea multe spații. Am fost în dezavantaj, am egalat, a fost foarte greu să dominăm meciul. Ei s-au apărat grozav, dar am avut o mentalitate bună, nu am renunțat nicio clipă, am arătat caracter. A fost o adevărată "grupă a morții", știam că vom avea adversari duri, dar am reușit să luptăm pentru a merge mai departe. Este posibil ca performanța noastră să nu fi fost la fel de convingătoare, dar dacă putem arăta această față ca în partida cu Portugalia, putem fi adversari redutabili pentru orice echipă. Suntem acolo în primele șaisprezece, ne deplasăm pe Wembley pentru a ne califica împotriva englezilor", a mai spus tehnicianul.
Programul optimilor de la Euro
https://i.eurosport.com/2021/06/24/3159851.png
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11