Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joachim Low, cuvinte incredibile la adresa Ungariei, după disputa de la Munchen

Cristian Mihală

Publicat 24/06/2021 la 08:35 GMT+3

Germania s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală ale turneului final EURO 2020, după ce a remizat cu selecţionata Ungariei, scor 2-2 (1-2), în meciul ce a avut loc miercuri seara, pe Fussball Arena din Munchen, în Grupa F a competiţiei. Joachim Low, antrenorul "panzerelor" a vorbit la superlativ despre naționala maghiară.

Joachim Low

Credit imagine: Getty Images

Ungaria - văzută fără vreo șansă în grupa de foc de la Euro - a fost la câteva minute de optimile de finală. Maghiarii au condus cu 1-0 şi 2-1, după golurile lui Adam Szalai (minutul 11) şi Andras Schaefer (68), dar Germania a revenit, prin Kai Havertz (66) şi Leon Goretzka (84). Germania a încheiat pe locul 2, cu 4 puncte, câte a avut şi Portugalia, ocupanta locului 3, echipă care a fost învinsă de Mannschaft în meciul direct (4-2). Franţa, cu 5 puncte, a câştigat grupa, considerată cea mai puternică de la această competiţie, iar Ungaria, cu 2 puncte, s-a clasat pe ultimul loc.
Pe banca Germaniei de 15 ani, Joachim Low a fost impresionat de modul în care s-au comportat maghiarii la acest turneu final.
"Ungurii au parcat autobuzul, s-au aruncat după fiecare minge, au luptat incredibil în fiecare fază. S-au închis perfect, din acest punct de vedere va fi un joc mult mai deschis împotriva englezilor", și-a început Low discursul, la conferința de presă de după partidă.

Euro 2020 | Low: "Cu Ungaria, a fost unul dintre cele mai grele meciuri"

Tehnicianul german a dezvăluit că disputa de la Munchen a fost una dintre cele mai grele din carieră, grație abnegației arătate de adversară și e convins că optimea cu Anglia - derby-ul acestei faze, la Euro 2020 - va arăta altfel. Chiar dacă au o apărare ermetică, britanicii nu se vor organiza atât de bine precum echipa lui Marco Rossi, e convins Low.
"A fost unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am jucat. Dar am știut asta din timp, ne așteptam să luptăm din greu. Știam, de asemenea, că nu vom avea multe spații. Am fost în dezavantaj, am egalat, a fost foarte greu să dominăm meciul. Ei s-au apărat grozav, dar am avut o mentalitate bună, nu am renunțat nicio clipă, am arătat caracter. A fost o adevărată "grupă a morții", știam că vom avea adversari duri, dar am reușit să luptăm pentru a merge mai departe. Este posibil ca performanța noastră să nu fi fost la fel de convingătoare, dar dacă putem arăta această față ca în partida cu Portugalia, putem fi adversari redutabili pentru orice echipă. Suntem acolo în primele șaisprezece, ne deplasăm pe Wembley pentru a ne califica împotriva englezilor", a mai spus tehnicianul.
Programul optimilor de la Euro
Euro 2020 | Optimile de finală
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo