LIVE BLOG EURO 2020 | PROGRAMUL COMPLET AL MECIURILOR, GRUPELE ȘI DATELE PARTIDELOR. Toate informațiile sunt aici

Vlad Dumitrescu

Actualizat 10/06/2021 la 18:39 GMT+3

Campionatul European începe pe 11 iunie cu meciul dintre Turcia și Italia pe Stadio Olimpico de la 22:00 și se va încheia cu marea finală de pe 11 iulie, pe Wembley, la Londra.

Stadio Olimpico

Credit imagine: Getty Images

Spectacol virtual la ceremonia de deschidere

Euro 2020 debutează mâine cu partida dintre Turcia şi Italia, disputată la Roma, pe Stadio Olimpico, însă înainte partidei va avea loc ceremonia de deschidere a Campionatului European, amânat un an din cauza pandemiei. Concret, va fi un spectacol virtual cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie, iar Marin Garrix, Bono şi The Edge vor întreţine atmosfera, alături de cei mai mari DJ din lume. Imnul competiţiei este ’’We Are The People’’, iar piesa va fi interpretată înainte de start.
Ca tematică, spectacolul a fost conceput ca şi cum ar fi pe stadion, chiar dacă este virtual, iar versurile trimit către speranţă şi încredere, totul fiind filmat la Londra într-o atmosferă 3D.

CEA MAI BUNĂ NAŢIONALĂ DE LA TURNEUL FINAL, ÎN VIZIUNEA LUI LOW

Low a prefaţat Campionatul European şi este de părere că Franţa este naţionala care se adaptează cel mai bine în funcţie de adversar, fiind extrem de bine organizată. Franţa – Germania se va disputa pe 15 iunie, fiind debutul celor două echipe la această ediţie a Euro. Cele două naţionale se află în grupa F, alături de Portugalia şi Ungaria.
Detalii aici.

Lorenzo Pellegrini s-a accidentat și va rata turneul final

Cu numai o zi înainte de primul meci de la Campionatul European, Roberto Mancini a primit o veste cruntă. Lorenzo Pellegrini s-a accidentat din nou la antrenamentul de miercuri și va rata turneul final.
Lorenzo Pellegrini a avut un sezon foarte bun în tricoul Romei, dar a suferit o ruptură musculară în penultima etapă, în meciul cu Lazio, care a pus în pericol prezența sa în lotul Italiei pentru Campionatul European.
Totuși, Roberto Mancini l-a inclus pe mijlocaș în lotul Squadrei Azzura, cu speranța că accidentarea nu va recidiva. Tocmai de aceea, Pellegrini nu l-a fost folosit deloc în amicalele cu San Marino și Cehia.

ARENA NAȚIONALĂ VA PUTEA FI OCUPATĂ ÎN PROCENT DE 50%

Campionatul European stă să înceapă, iar fanii din România care vor dori să asiste la partidele găzduite de Arena Națională au primit o veste foarte bună.
Deși inițial se aprobase ocuparea stadionului în proporție de 25%, ministrul Tineretului și Sportului a anunțat cu puțin timp în urmă că în cadrul ședinței de guvern de ieri s-a aprobat dublarea acestui procent.
Astfel, la cele 4 partide organizate de țara noastră (3 din faza grupelor și unul din optimi) jumătate din locurile de pe Arena Națională vor putea fi ocupate. Asta înseamnă că la meciuri vor putea asista până la 27.000 de spectatori, în loc de 13.500 cum se stabilise la început.

RUSIA A REACȚIONAT IMEDIAT DUPĂ DECIZIA UEFA

Rusia a anunţat, joi, că este mulţumită că Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) i-a dat parţial dreptate, solicitând Ucrainei să retragă de pe tricoul său pentru turneul final al EURO 2020 un slogan considerat "politic", pe fondul conflictului ruso-ucrainean, informează AFP.
"Fiţi eroi sportivi şi veţi avea glorie, doar în acest fel şi nu cu sloganuri naţionaliste veţi aduce onoare patriei", a declarat la adresa Ucrainei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, într-o reacţie pe Telegram, ca urmare a deciziei instanţei europene a fotbalului.

UEFA OBLIGĂ UCRAINA SĂ-ȘI SCHIMBE ECHIPAMENTUL PENTRU EURO

Pe tricoul Ucrainei pentru Campionatul European apare pe piept harta țării care include și Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. Alături de aceasta scrie "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!", un motto al revoltei portocalii din acel an din țara vecină.
Oficialitățile din Rusia au protestat public față de hotărârea ucrainienilor, iar UEFA a fost nevoită să intervină pe ca acest scandal să nu capete alte dimensiuni. Toate detaliile aici.

Programul primei etapei a grupelor Euro 2020

Grupa A
Turcia vs Italia (11 iunie, ora 22:00, Roma)
Țara Galilor vs Elveția (12 iunie, ora 16:00, Baku)
Grupa B
Danemarca vs Finlanda (12 iunie, ora 19:00, Copenhaga)
Belgia vs Rusia (12 iunie, ora 22:00, St. Petersburg)
Grupa C
Austria vs Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00, București)
Olanda vs Ucraina (13 iunie, ora 22:00, Amsterdam)
Grupa D
Anglia vs Croația (13 iunie, ora 16:00, Londra)
Scoția vs Cehia (14 iunie, ora 16:00, Glasgow)
Grupa E
Polonia vs Slovacia (14 iunie, ora 19:00, Saint Petersburg)
Spania vs Suedia (14 iunie, ora 22:00, Sevilla)
Grupa F
Ungaria vs Portugalia (15 iunie, ora 19:00, Budapesta)
Franța vs Germania (15 iunie, ora 22:00, Munchen)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo