După momentul în care Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, având nevoie să fie resuscitat, fanii aflați în tribunele stadionului Parken au uitat de rivalitate. Suporterii Danemarcei și ai Finlandei au oferit imagini senzaționale, strigându-i numele mijlocașului danez.
Mai mult decât atât, după ce fotbalistul a fost transportat la spital, câțiva fani au aflat unde a fost internat Eriksen și au mers în fața spitalului pentru a-și manifesta sprijinul față de el. Atât suporteri danezi, cât și ai naționalei Finlandei s-au adunat în jurul instituției medicale, declarând că iubirea a fost mai puternică decât fotbalul sâmbătă seara, la Copenhaga.
"Principala mea preocupare este starea lui! Soția sa, copiii lui... Are o familie, iar acum fotbalul nu mai contează. A fost un moment de groază pentru întreaga națiune, pentru toată Europa, să-l vadă pe Eriksen căzând la pământ cu un atac de cord. A fost copleșitor! Când am văzut reacția fanilor finlandezi, a fost uimitor. Au aplaudat și au cântat... Suporterii Finlandei au arătat respect pentru Eriksen și Danemarca. A fost fantastic", a declarat Lars Bech, un suporter al Danemarcei.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
"A fost primul meci la care am asistat pe Parken, prima partidă din istoria Finlandei la Euro, și s-a întâmplat acest lucru... Cred că a fost mai multă iubire decât fotbal în seara asta", a spus Matias Pakarene, un fan finlandez.

Gest impresionat al suporterilor Finlandei

Suporterii Finlandei au impresionat și pe stadion, în cele mai dramatice momente ale partidei din grupele Euro 2020. Aceștia le-au dat medicilor steaguri cu care i-a fost asigurată intimitatea fotbalistului în secundele în care zăcea întins pe gazon, dar și pe drumul spre ambulanță.
Nici fotbaliștii finlandezi nu s-au lăsat mai prejos, arătându-le sprijinul și respectul lor danezilor în momentul în care meciul a fost reluat. Jucătorii lui Kanerva i-au aplaudat pe rivali atunci când ei au revenit pe gazon, iar Pohjanpalo nici nu s-a bucurat atunci când a înscris, deși a adus o victorie istorică echipei sale, la prima prezență la turneul final al Campionatului European.
Serie A
Christian Eriksen se antrenează în Elveția! Unde ar putea ajunge să joace după despărțirea de Inter
29/12/2021 LA 19:36
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22