Olanda merge strună la EURO 2020, batavii câștigând primele două partide, 3-2 cu Ucraina și 2-0 cu Austria. Jocul prestat de echipa lui Frank De Boer a fost foarte apreciat de unii specialiști, chiar dacă înaintea turneului final existau numeroase temeri din cauza sistemului folosit de selecționer, care a renunțat la clasicul 4-3-3 în care "Portocala Mecanică" a jucat parcă dintotdeauna.
Totuși, victoriile și calificarea în optimi nu oferă liniștea așteptată în tabăra olandeză. Legendarul Marco Van Basten, fost selecționer al Olandei, a analizat jocul "portocaliilor" și l-a criticat dur pe fundașul Matthijs de Ligt, care pe hârtie este liderul defensivei batave.

Van Basten: "De Ligt nu a învățat nimic la Juventus"

Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22
În opinia lui Van Basten, De Ligt își ajută prea puțin echipa în momentele incipiente ale fazei de construcție, deoarece nu se poziționează corect pentru a primi pase în propria jumătate, iar acest lucru îl determină pe Stekelenburg să degajeze lung, ceea ce le conferă adversarilor o șansă în plus.
"Dacă te uiți la cât de des Stekelenburg trebuie să iasă din apărare cu mingii lungi nu este un lucru pozitiv. Astfel, șansele de a rămâne în posesie sunt 50-50% și devine un fel de fotbal de luptă. Din spate trebuie să ai mai multă viziune și control pentru a construi atacurile. Doar atunci poți domina un meci. Și asta nu am văzut până acum.
De Ligt este un apărător central și trebuie să ofere mai mult echipei pe faza construcție. Trebuie să te faci auzit, pentru că tu trebuie să conduci apărarea. El doar aleargă după omul său, lăsând o gaură imensă. De Ligt a plecat în Italia pentru a învăța să se apere, dar nu cred că a învățat nimic la Juventus.", a spus Van Basten pentru publicația olandeză NOS.
Olanda va câștiga cel mai probabil grupa C de la turneul final. Pentru asta, echipa lui Frank de Boer are nevoie să nu piardă ultimul meci din grupă, cel cu Macedonia de Nord, care se va juca la Amsterdam. În aceste condiții, batavii au șanse mari să fie favoriți și în optimi, unde ar putea întâlni, la Budapesta, o echipă calificată de pe locul 3, din grupele D sau E. Există însă și posibilitatea ca adversara Olandei să fie una de calibru, dacă aceasta va fi ocupanta locului 3 din grupa F (Germania, Portugalia sau Franța, fiind greu de crezut că Ungaria poate evita clasare pe locul 4).
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11