Marcus Rashford a jucat foarte puțin pentru Anglia la Campionatul European, iar atacantul lui Manchester United a dezamăgit în cel mai important moment. Acesta a fost desemnat să execute unul dintre penalty-uri, dar a trimis în bară
A fost un moment crucial al loteriei care a decis campioana Europei, deoarece dacă Rashford ar fi trasnformat, Anglia ar fi rămas în avantaj înainte de ultimele 2 execuții din fiecare tabără. Ulterior, Sancho și Saka au ratat și ei, iar Italia a câștigat pentru a 2-a oară în istorie titlul european.
Alături de Sancho, viitorul său coleg de la Manchester United, și Saka, tânărul fotbalist al lui Arsenal, Rasford a fost ținta unor insulte rasiste în mediul online din partea fanilor englezi. Întreaga lume a fotbalului a făcut scut în jurul celor 3 fotbaliști, iar aceștia au primit mii de mesaje de încurajare, unul trimis de un copil de numai 9 ani către Rashford ieșind în evidență.
Premier League
Klopp, precaut înaintea duelului cu United! Neamțul vede o amenințare în echipa de pe Old Trafford
19/04/2022 LA 08:10

Marcus Rashford: "Mă voi întoarce mai puternic"

Marcus Rashford a fost primul dintre cei 3 jucători care au ratat penalty-uri în finala contra Italiei care a explicat public ceea ce s-a întâmplat pe Wembley. Atacantul lui United a făcut referire și la insultele pe care le-a primit, iar cuvintele sale au fost cu adevărat emoționante.
"Nu știu de unde să încep și nu știu ce cuvinte să folosesc pentru a exprima ceea ce simt în acest moment. Am avut un sezon dificil, cred că acest lucru e clar pentru toată lumea și, de asemenea, cred că am intrat în acea finală cu o lipsă de încredere.
Am fost tot timpul încrezător la penalty-uri, dar acum am simțit că ceva nu e în regulă. Am pierdut cam mult timp până să execut și rezultatul nu a fost cel pe care l-am dorit. Mă simt ca și cum mi-am dezamăgit colegii. Tot ce mi s-a cerut pentru a ajuta echipa a fost un penalty. Mi-am zis că pot executa penalty-uri și în somn, așa că de ce nu să o fac și acum?
Nu există cuvinte pentru a descrie cum mă simt. Final! 55 de ani. Istorie. Tot ceea ce pot spune e că îmi pare rău. Mi-aș dori să fi mers altfel.
În timp ce continuu să-mi cer scuze, vreau să le transmit colegilor: Vara aceasta a fost una dintre cele mai bune perioade pe care le-am trăit vreodată și ați jucat cu toții un rol în asta. A fost construită o frăție care este de neîntrerupt. Succesul vostru este și succesul meu. Eșecurile voastre sunt și ale mele.
Fac parte dintr-un sport în care mă aștept să citesc lucruri scrise despre mine. Fie că este vorba de culoarea pielii mele, locul unde am crescut sau, cel mai recent, modul în care decid să-mi petrec timpul în afara terenului.
Pot să-mi critic performanța mea toată ziua, execuția mea nu a fost suficient de bună, ar fi trebuit să marchez, dar nu îmi voi cere niciodată scuze pentru cine sunt și de unde am venit. Nu m-am simțit niciun moment mai mândru decât să port acei trei lei pe piept și să-mi văd familia într-o mulțime de zeci de mii de oameni.
Am visat la astfel de zile. Mesajele pe care le-am primit astăzi au fost copleșitoare în sens pozitiv și văzându-le am fost aproape să plâng. Comunitățile care întotdeauna mă strâng în brațe continuă să mă țină sus.
Sunt Marcus Rashford, am 23 de ani, sunt un bărbat negru din Withington și Wythenshawe, South Manchester. Dacă nu am nimic altceva, am asta. Pentru toate mesajele amabile, vă mulțumesc. Mă voi întoarce mai puternic. Ne vom întoarce mai puternici.", a fost mesajul postat de Rashford pe contul personal de Twitter.
Premier League
O mare rivală îi oferă șansa transferului lui Rashford! Mutarea este posibilă în vară
27/03/2022 LA 06:03
Fotbal
Rashford, al doilea cel mai abuzat sportiv din lume! Starul care a primit cele mai multe jigniri
20/03/2022 LA 13:26