Rezultatele din grupe au dus la o configurație neașteptată a tabloului Euro 2020 pentru fazele finale. Astfel, s-a produs un dezechilibru evident între partea superioară, unde se află nume grele și cea inferioară, unde apar formații care nu erau creditate cu multe șanse la câștigarea trofeului: Suedia, Ucraina, Cehia, Țara Galilor și Danemarca sunt toate pe aceeași parte.

Belgia, cel mai greu traseu

Înainte de startul turneului final, Franța și Belgia erau considerate de cei mai mulți specialiști cu cele mai mari șanse să câștige Campionatul European. Acestea se pot întâlni în fazele eliminatorii în semifinale, dar vor avea o misiune complicată pentru a ajunge acolo. Belgia are de trecut peste Ronaldo pentru a se califica în sferturi, unde, cel mai probabil o așteaptă formația care a impresionat cel mai mult la Euro, Italia. Franța ine la București pentru optimea cu Elveția, una destul de ușoară pe hârtie, dar în sferturi o așteaptă fie Spania, fie finalista de la ultimul Mondial, Croația.
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
IERI LA 18:20
În schimb, pe jumătatea inferioară, Olanda pare să aibă o misiune ușoară spre semifinale. Cehia și învingătoarea din Țara Galilor - Danemarca stau între "portocala mecanică" și careul de ași.
Anglia-Germania este marele "șoc" al optimilor, însă învingătoarea din acest duel va avea o partidă mult mai ușoară, aparent, în sferturi. Acolo o așteaptă câștigătoarea duelului Suedia-Ucraina.

Cotele la câștigarea Euro 2020, după grupe

În consecință, bookmakerii au modificat substanțial cotele, în funcție de tablou și se observă un echilibru foarte mare în predicțiile specialiștilor. Franța rămâne favorită, de înțeles având în vedere că e o formație cu un atac de vis - Mbappe, Griezmann, Benzema - și o apărare care e scutită de multe ori de probleme grație inegalabilului închizător N'Golo Kante.
Cum arată cotele pentru câștigarea Euro 2020, după terminarea grupelor
  • Franța - 4
  • Italia - 6
  • Anglia - 6
  • Germania - 7
  • Spania - 8
  • Belgia - 8
  • Olanda - 9
  • Portugalia - 10
  • Danemarca - 18
  • Suedia - 50
Tabloul Euro 2020
Programul optimilor la Euro
https://i.eurosport.com/2021/06/24/3159851.png
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a făcut lumină în cazul lui Benzema! Ce șanse are atacantul să revină la Mondial
29/11/2022 LA 12:26
Cupa Mondială FIFA
Accidentarea lui Benzema, "gură de oxigen" pentru naționala Franței! Dezvăluirea făcută de L'Equipe
26/11/2022 LA 13:29