Articol scris de Ștefan-Toma
Morten Boesen, medicul echipei Danemarcei, a dezvăluit că Christian Eriksen "nu a mai fost cu noi", după ce a suferit un stop cardiac pe teren împotriva Finlandei. Situația s-a schimbat după ce a fost resuscitat de urgență de către medicii. Eriksen s-a prăbușit la pământ în ultimele minute din prima repriză a confruntării contra Finlandei la EURO 2020, sâmbătă după-amiază. Jocul a fost întrerupt imediat și jucătorului i-au fost acordate măsuri de prim ajutor de urgență. După îngrijirea medicală de urgență acordată pe teren, mijlocașul campion cu Inter a fost dus imediat la un spital din apropierea stadionului din Copenhaga, unde starea sa a fost ulterior descrisă ca "stabilă".
Citat de The Guardian, Boesen a explicat: "Nu a mai fost cu noi. Am început resuscitarea și am reușit să întoarcem situația. Cât de aproape eram de a-l pierde? Nu știu, dar l-am recuperat după o defibrilare, destul de rapid. Cât de repede am reacționat cu toții a fost decisiv, aș spune. Timpul de când s-a întâmplat până când primește ajutor este cel mai important factor. A fost o perioadă scurtă de timp. A fost decisiv. Acum se fac o serie de teste la spital, care pot oferi câteva răspunsuri pe care le cautăm. Este treaz și răspunde clar la întrebări. Inima îi bate din nou ... testele care au fost făcute până acum arată bine. Nu avem încă explicații pentru ce s-a întâmplat".
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Danemarca s-a prăbușit, după momentele de cumpănă prin care a trecut Eriksen

La mai puțin de două ore după ce a avut loc acest episod îngrozitor, meciul a fost reluat și finalizat, oarecum surprinzător. Jocul a reînceput de la momentul în care s-a oprit ca urmare a prăbușirii lui Eriksen. În locul lui Christian a intrat Mathias Jensen, mijlocașul proaspetei echipe promovate în Premier League, Brentford. Danemarca, care până în momentul opririi jocului a arătat un nivel de joc foarte bun, s-a prăbușit, iar Finlanda a bifat prima sa victorie la un turneu final de Campionat European.
Golul cu capul al atacantului finlandez, Joel Pohjanpalo, din minutul 60 a fost singurul al jocului. Portarul danez Kasper Schmeichel ar fi trebuit să pareze ușor acest gol, dar lipsa de concentrare a danezilor s-a văzut și în momentul în care portarul finlandez Lukas Hradecky a apărat ușor penaltyul executat de Pierre-Emile Hojbjerg. Jucătorii danezi au fost de acord să termine meciul sâmbătă, dar numai după ce se pare că li s-a oferit opțiunile de a-l încheia atunci sau devreme a doua zi.
Managerul Danemarcei, Kasper Hjulmand a dezvăluit cum Eriksen a împărtășit un apel video cu întreaga echipă și, deși își amintea puțin din ceea ce se întâmplase, el părea să aibă o dispoziție bună.
"Christian era îngrijorat pentru noi și nu-și amintește multe despre ziua de ieri, așa că a întrebat cum merge echipa. Christian este un mare caracter. El a simțit că ar putea juca pentru că cel mai fericit se simte pe teren. Trebuie să vedem dacă ne putem aduna și să jucăm pentru Christian", a declarat managerul Danemarcei, Kasper Hjulmand.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11