”Vă mulțumesc! A fost o vară minunată, băieți! Mulțumesc! Un efort remarcabil, abia aștept Campionatul Mondial. Mult succes!”, a scris Federer pe Twitter.
De altfel, marele campion elvețian a făcut și un joc de cuvinte, scriind ”It was an amazing Sommer” (Sommer - portarul Elveției, summer - vară în engleză). Astfel, Roger și-a arătat admirația pentru Yann Sommer, cel care a făcut un turneu de zile mari. Sommer și-a salvat colegii în prelungirile partidei după ce Elveția a rămas în 10 oameni și a fost nevoită să facă față asediului declanșat de spanioli.
Campionatul European UEFA
"Sper că a fost ultima dată!" Kjaer, dezvăluiri despre momentele de coșmar prin care a trecut
19/08/2021 LA 18:22

Spania a eliminat Elveția la penalty-uri la Euro 2020

După deschiderea de scor, partida a curs în favoarea spaniolilor. Cu o posesie de 66%, elevii lui Enrique au dominat în continuare meciul iar elvețienii au mai reușit să fie vag periculoși abia spre finalul primei reprize după o lovitură de cap a lui Elvedi care a trecut puțin peste poartă.
A doua repriza nu ne-a adus un fotbal mai strălucit, iar spaniolii au făcut ce știu mai bine: au sechestrat mingea. Nu a fost însă atât de util pe cât și-ar fi dorit. Asta pentru că, deși primisera cu câteva minute mai devreme un avertisment printr-o ocazie mare a elvețienilor, ibericii au părut prea siguri pe ei. Laporte și Pau Torres ne-au arătat cum nu trebuie să te aperi la un turneu final, s-au încurcat unul pe altul și i-au pus mingea pe tavă, în minutul 68, lui Freuler. Acesta l-a găsit apoi excelent pe Shaqiri în mijlocul careului iar jucătorul lui Liverpool l-a executat fără probleme pe Unai Simon.
În minutul 77, Freuler și-a propus să fie și personajul negativ al acestui meci după assistul reușit la golul egalării. A intrat cu ambele picioare ridicate asupra lui Moreno iar Michael Oliver nu a stat pe gânduri și i-a arătat roșu direct. Cu toate acestea, spaniolii nu au profitat și au avut în mare parte un joc letargic, astfel că ambele echipe s-au văzut nevoite să joace prelungiri pentru a doua oară în aceeași săptămână.
În prima repriză de prelungiri am avut parte de un adevărat asediu la poarta Elveției însă Sommer a intervenit decisiv de fiecare dată și i-a salvat pe elvețieni. A doua parte a prelungirilor a mers în aceeași direcție, dar elvețienii au rezistat eroic și au reușit să împingă meciul la penalty-uri.
În cele din urmă, după mai multe ratări, Spania a fost cea care s-a impus la penalty-uri și va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Italia și Belgia.
Campionatul European UEFA
Un fotbalist al Angliei a jucat cu coastele rupte faze finale de la Euro 2020! Cum a fost posibil
20/07/2021 LA 20:50
Campionatul European UEFA
Pariul incredibil al lui Buffon: "El ar trebui să fie Balonul de Aur 2021"
18/07/2021 LA 09:11