Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul pentru care Depay își astupă urechile după ce înscrie câte un gol! "Corpul meu se blochează"

Bianca Dumitru

Publicat 21/06/2021 la 10:21 GMT+3

Memphis Depay, cel mai recent transfer anunțat de Barcelona, este decis să repete de multe ori gestul de bucurie cu care a ajuns viral și în tricoul catalanilor. Olandezul a vorbit despre acest mod de a sărbători încă din 2017.

Memphis Depay, după ce a înscris la Euro 2020

Credit imagine: Getty Images

Barcelona va avea din sezonul următor un atac de vis, Ronald Koeman urmând a avea la dispoziție 8 jucători care au înscris, în stagiunea 2020/21, în total, 112 goluri. Memphis Depay, al cărui transfer a fost anunțat recent, a reușit 22 de goluri la Olympique Lyon, propunându-și ca și pentru catalani să înscrie foarte mult.
Atunci când o va face, suporterii îl vor vedea astupându-și urechile cu degetele arătătoare, gest pe care l-a adoptat în 2017 și despre care a vorbit în urmă cu 3 ani pentru site-ul clubului francez pentru care a evoluat în ultimele sezoane.
"Este mai mult decât un gest prin care răspund criticilor. Este un mod de a spune că sunt în lumea mea. Asta nu înseamnă că nu ascult ce spun oamenii. Dacă cineva spune ceva interesant, eu sunt primul care ascultă. Dar, uneori, când mi se spune de multe ori 'trebuie să faci asta, trebuie să faci cealaltă', corpul meu se blochează și asta nu este bine pentru mine. Trebuie să fiu cu mintea liberă. Așa am hotărât să sărbătoresc acum, obișnuiți-vă cu asta pentru că o veți vedea foarte mult", spunea Depay în 2018.

Provocare pentru regele Olandei

De-a lungul carierei sale, olandezul a mai sărbătorit golurile fie prefăcându-se că dă un telefon, fie orientându-și privirea spre cer, în timp ce ținea degetul arătător înălțat în sus.
În ultimii ani, gestul de bucurie al lui Depay a devenit simbolic pentru fundația pe care a înființat-o, al cărei scop este ajutorarea copiilor orbi și surdo-muți din toată lumea, în special din Africa.
Atacantul în vârstă de 27 de ani s-a bucurat în același mod și la Euro 2020 după ce a înscris și, potrivit site-ului Mundo Deportivo, fotbalistul l-a provocat pe regele Olandei, Willem-Alexander Claus George Ferdinand, să facă același gest dacă naționala sa va reuși să se impună în finala Campionatului European.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo