Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Nu am fi depășit evoluția Macedoniei!" Un fost fotbalist crede că România nu ar fi impresionat la Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 02/07/2021 la 13:51 GMT+3

Cristi Munteanu a vorbit despre Campionatul European de fotbal, spunând că România nu ar fi reușit să impresioneze, fiind la un nivel similar cu cel al Macedoniei de Nord. Fostul fotbalist a declarat și care sunt echipele care l-au impresionat.

România - Macedonia de Nord

Credit imagine: Eurosport

După Anghel Iordănescu, care a spus că 'tricolorii' ar fi reușit să facă o figură frumoasă la turneul final dacă s-ar fi calificat, și Nana Falemi, care consideră că România ar fi obținut locul 2 în faza grupelor, Cristi Munteanu a vorbit despre cum ar fi arătat naționala lui Rădoi la Euro 2020.
Fostul portar este de părere că România nu ar fi impresionat, lotul 'tricolorii' fiind la un nivel similar cu cel al Macedoniei de Nord. Cristi Munteanu a prezentat și care sunt echipele care i-au plăcut, punctând că regretă eliminarea prematură din competiție a Franței, Portugaliei și Germaniei.
"E greu de spus ce am fi făcut noi la Euro 2020. Probabil, nu am fi depășit evoluția Macedoniei de Nord. Cu siguranță, pe acolo eram, cel mult la nivelul lor. Meciul cu ei a fost destul de echilibrat, cred că avem valori similare. Au făcut surprize Elveția, Ucraina sau Cehia, dar sunt la alt nivel, cel puțin din punct de vedere fizic. Au altă constituție, alt profil, alt stil de joc. Nu e nicio rușine, ca să progresezi trebuie să știi la ce nivel te afli.
Una peste alta, deși naționala noastră vede meciurile la TV, a fost un Campionat European reușit. Mă bucur că meciurile de la București au fost organizate foarte bine, în condiții excelente, fanii veniți în România s-au simțit foarte bine și am lăsat o impresie bună.

"Italia mi-a plăcut cel mai mult"

Au fost meciuri spectaculoase. Cel mai mult mi-a plăcut Italia, care e departe de impresia pe care o aveam despre ei, că se apără și joacă la rezultat. Aveau un joc urât, dar acum au făcut spectacol. De când mă uit la fotbal, nu am văzut o Italie mai ofensivă ca acum. Parcă joacă Anglia mai italienește decât Italia, deși au o echipă cu nume mai mari. Pe Belgia o știam, rămâne o echipă foarte bună. Spania și-a câștigat meciurile, dar nu cred că a convins, a dat semne de slăbiciune.
Îmi pare rău de Portugalia, îmi pare rău de Franța, care a avut calificarea în mână și s-a apucat de dansuri cu 10 minute înainte de final. S-a bucurat prea devreme. Germania e la final de epocă, pleacă antrenorul și se lasă mai mulți jucători, era de așteptat să nu dea randament maxim, dar a avut și adversari foarte puternici", a declarat Cristi Munteanu, potrivit Sport.ro.

Programul sferturilor Euro 2020

Vineri, 2 iulie
  • Elveția - Spania, ora 19:00
  • Belgia - Italia, ora 22:00
Sâmbătă, 3 iulie
  • Cehia - Danemarca, ora 19:00
  • Ucraina - Anglia, ora 22:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo